Rico Engelbarts
21/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2019 06:00

CEO Canadese QuadrigaCX investeerde met bitcoins (BTC) van gebruikers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CEO Canadese QuadrigaCX investeerde met bitcoins (BTC) van gebruikers

De voormalig CEO van de nu failliete cryptocurrency exchange QuadrigaCX, Gerald Cotton, zou volgens auditbedrijf Ernst & Young (EY) cryptocurrency van zijn klanten hebben gebruikt om zelf mee te handelen. Dit blijkt uit een rapport van EY, welke het in opdracht van de Supreme Court of Nova Scotia opstelde.
Cotton zou grote hoeveelheden cryptocurrency over hebben geheveld naar cryptocurrency wallets van andere exchanges. Het zou gaan om 9.450 bitcoin (BTC), 387.738 ether (ETH) en 239.020 litecoin (LTC). Hij zou met deze actie grote verliezen hebben geleden met de tegoeden van zijn klanten.
Cotton zou daarnaast valse stortingen op QuadrigaCX zelf hebben gedaan om zo het volume van de exchange hoger te laten lijken. Zodoende werden er ongeveer 300.000 transacties gemaakt, aldus EY.
Evan Thomas, advocaat bij Osler Hoskin & Harcourt in Canada, zei tegen CoinDesk dat Cotton dit met voorbedachte rade zou hebben gedaan:

Het is mogelijk dat hij te ver door is geslagen en de verliezen goed probeerde te maken door nog meer te verhandelen, maar aangezien de wallets al sinds 2016 bestaan en hij fondsen heeft verduisterd voor luxe reizen en investeringen in onroerend goed, lijkt het waarschijnlijker dat dit opzettelijke fraude was.

Cotton, die vorig jaar december overleed in India, laat een enorme schuld achter. Aangezien alleen hij toegang tot de private keys had kunnen ruim 76.000 gebruikers niet bij hun tegoeden. Zij verloren hierdoor in totaal CA$250 miljoen.
Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie