Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

CEO Canadese QuadrigaCX investeerde met bitcoins (BTC) van gebruikers

De voormalig CEO van de nu failliete cryptocurrency exchange QuadrigaCX, Gerald Cotton, zou volgens auditbedrijf Ernst & Young (EY) cryptocurrency van zijn klanten hebben gebruikt om zelf mee te handelen. Dit blijkt uit een rapport van EY, welke het in opdracht van de Supreme Court of Nova Scotia opstelde.

Cotton zou grote hoeveelheden cryptocurrency over hebben geheveld naar cryptocurrency wallets van andere exchanges. Het zou gaan om 9.450 bitcoin (BTC), 387.738 ether (ETH) en 239.020 litecoin (LTC). Hij zou met deze actie grote verliezen hebben geleden met de tegoeden van zijn klanten.

- Advertentie -

Cotton zou daarnaast valse stortingen op QuadrigaCX zelf hebben gedaan om zo het volume van de exchange hoger te laten lijken. Zodoende werden er ongeveer 300.000 transacties gemaakt, aldus EY.

Evan Thomas, advocaat bij Osler Hoskin & Harcourt in Canada, zei tegen CoinDesk dat Cotton dit met voorbedachte rade zou hebben gedaan:

Het is mogelijk dat hij te ver door is geslagen en de verliezen goed probeerde te maken door nog meer te verhandelen, maar aangezien de wallets al sinds 2016 bestaan en hij fondsen heeft verduisterd voor luxe reizen en investeringen in onroerend goed, lijkt het waarschijnlijker dat dit opzettelijke fraude was.

Cotton, die vorig jaar december overleed in India, laat een enorme schuld achter. Aangezien alleen hij toegang tot de private keys had kunnen ruim 76.000 gebruikers niet bij hun tegoeden. Zij verloren hierdoor in totaal CA$250 miljoen.

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.611,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.686,88 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.697,09 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.746,27 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.746,27 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.611,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.686,88 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.697,09 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...