Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2021 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2021 16:35

Centrale banken pleiten voor internationale bitcoin regelgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Centrale banken pleiten voor internationale bitcoin regelgeving

De Bank of England, de Britse centrale bank, erkent dat banken, financiële instellingen en institutionele investeerders steeds meer betrokken raken met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De centrale bank wil daarom strengere regelgeving voor crypto op internationale schaal.

Sarah Breeden, directeur bij de Bank of England, meldt in een interview met The Sunday Times, dat de centrale bank het komende jaar in gesprek gaat met haar internationale collega’s over een nieuw regelgevend kader voor crypto.

Volgens de bankdirecteur is dat nodig aangezien meer banken crypto-handel en -bewaring ondersteunen. Echter is het een “uitdaging” om te achterhalen hoeveel crypto institutionele investeerders überhaupt bezitten. Het is niet een probleem die het Verenigd Koninkrijk alleen kan oplossen, voegt ze eraan toe.

“We hebben nog geen regelgevend kader dat geschikt is voor crypto-munten, maar wat we doen is onze mouwen opstropen en ons voorbereiden om het te bouwen.”

Volgens de directeur zal het V.K. moeten samenwerken met de Financial Stability Board (FSB), een internationale toezichthouder opgezet door de Groep van 20 (G20).

EU keurt strengere crypto-wetgeving voor exchanges goed
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Bank of International Settlements

In gerelateerd nieuws meldt Benoit Coeuré, directeur bij de Bank of International Settlements (BIS), of Bank voor Internationale Betalingen (BIB), ook dat de FSB een internationaal kader moet opstellen voor crypto regelgeving. De BIS is een soort centrale bank voor centrale banken.

Coeuré noemt de groei van decentralized finance (DeFi) een “wake-up call” in een interview met de Financial Times. Hij zegt dat door de snelheid van de groei van deze markt het tijd wordt voor meer consistente regelgeving.

“Deze diensten zullen concurreren met traditionele financiën, en geld zal in- en uitstromen van het ene universum naar het andere. Dit creëert een dwingende reden om een discussie te starten over wereldwijde principes voor crypto-regulering.”

Aldus Coeuré over DeFi. De gouverneur van de Bank of England zei een week geleden ook al dat hij vreest voor de snelle groei van de crypto-industrie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie