Roy van Krieken Roy van Krieken
14/12/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2021 14:04

Britse centrale bank vreest snelle groei crypto industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britse centrale bank vreest snelle groei crypto industrie

De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, de Bank of England (BoE), heeft zich onlangs opnieuw uitgesproken over het gevaar dat zij in een alsmaar groeiende crypto industrie zien. De gouverneur van de instantie noemt cryptocurrencies zelfs een gevaar voor de stabiliteit van het globale financiële systeem.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bank of England

In een interview met de BBC geeft deze gouverneur, Sir Jon Cunliffe, aan dat hij dat hij zich grote zorgen maakt over de mate waarin de crypto sector blijft groeien. Cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) worden steeds meer mainstream en doordat digitale activa inherent enorm volatiel zijn kan dit voor grote problemen zorgen, zo stelt Cunliffe.

Mochten de koersen van de crypto markt plotseling heftig kelderen, dan is het aan de centrale bank om de problemen te beperken en zelfs op te lossen. Om die reden pleit Cunliffe ook voor een stelsel van vergaande regulatie van de crypto sector over de hele wereld.

“De prijzen kunnen enorm variëren en ze kunnen theoretisch zelfs naar nul. Het moment wanneer het volledig verstrengeld raakt met het financiële systeem kunnen andere markten en gevestigde marktspelers significant beïnvloed raken. Hier zijn we nog niet, maar het kost tijd om regulatie te ontwerpen.”

De snelle groei van de crypto sector op het moment is toe te wijzen aan grote vermogensbeheerders die voor het eerst een kijkje nemen binnen de wereld van cryptocurrencies. Om die reden pleit Cunliffe voor extensieve regulatie van de crypto sector om voorbereid te zijn op wat eventueel komen gaat.

Kritisch

Dit is niet de eerste keer dan de BoA zich negatief uitspreekt over de crypto sector. Eerder al gaf Jon Cunliffe aan dat hij de alsmaar groeiende crypto sector als een groot gevaar voor de wereldwijde financiële stabiliteit zag.

Wel ziet de BoA heil in het opzetten van een zogeheten central bank digital currency (CBDC). Dit is een sport cryptocurrency die wordt gekoppeld aan een achterliggende fiat valuta, in dit geval dus hoogstwaarschijnlijk de Britse pond, en die wordt uitgegeven door de centrale bank.

Op die manier behoudt de centrale bank de macht en controle over het financiële systeem en het is daarom niet gek dat de BoA zich hier hard voor maakt. CBDC’s worden door veel crypto analisten echter met argusogen bekeken. Het zou een ‘perversie’ zijn wat hetgeen de wereld van crypto voor staat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie