CEO bitcoin (BTC) exchange OKCoin: ‘Verduidelijking crypto-regelgeving VS is goed voor institutionele beleggers’

De CEO van cryptocurrency exchange OKCoin zegt dat de recente duidelijkheid over de Amerikaanse regelgeving over de bewaring van digitale activa van groot belang is voor de mensen met veel geld.

De duidelijkheid over de bewaring van digitale activa van de U.S. Office of the Comptroller of the Currency, ook wel OCC, zal veel invloed hebben op institutionele beleggers zegt de CEO van OKCoin, Hong Fang.

“De grootste impact zal mogelijk zijn op institutionele beleggers”, zei Fang aan Cointelegraph.

“Particuliere beleggers hebben een veel breder scala aan bestaande keuzes (en voorkeuren). Ik kijk ernaar uit dat meer banken meer open zullen staan ​​voor crypto, met potentieel betere bankkanalen, meer publieke bewustwording en meer duidelijkheid over de regelgeving. Een betere gebruikerservaring wint uiteindelijk.”

Aldus Fang. Op 22 juli heeft de OCC duidelijkheid gegeven aan een grijs gebied rondom de regelgeving van het bewaren van cryptocurrencies. Hierdoor weten federaal gecharterde banken dat zij cryptocurrencies mogen bewaren.

“De OCC-uitspraak is zeker positief nieuws voor de ontluikende crypto-industrie, aangezien crypto-activa nu worden beschouwd als een legitieme activaklasse voor banken,” zei Fang.

“De OCC heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door traditionele banken in staat te stellen bewaarservices te bieden die van toepassing zijn op crypto, waardoor het algehele financiële systeem wordt versterkt en de financiële inclusie wordt verbreed.”

Fang zei verder dat deze duidelijkheid er ook voor zorgt dat de crypto sector als geheel kan groeien en uitbreiden. Door de wetgeving zouden nu ook steeds meer banken zich bezig kunnen houden met het bewaren van cryptocurrencies.

”Banken zullen doorgaan met het leveren van producten en diensten waar hun klanten om vragen,” aldus Fang. “Daarom is het aanbieden van crypto-bewaring afhankelijk van de doelmarkt van elke bank en van de algemene acceptatie van cryptocurrencies,” voegde ze eraan toe.

Binnen de crypto-sector zijn er al een aantal entiteiten die oplossingen bedenken voor digitale activa, waaronder verschillende Amerikaanse instituties naast de banken, zei Fang. Daarnaast gaf ze aan erg benieuwd te zijn naar wat er gaat gebeuren in de industrie de aankomende periode.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.864,40 Kopen
1
Bitvavo
€26.416,90 Kopen
2
Litebit
€26.623,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
€26.672,30 Kopen
Meer nieuws

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777 Een...

Digitaal ethereum (ETH) pixel ‘kunstwerk’ verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van?

Een groep investeerders heeft gisterenavond een digitaal pixel kunstwerkje gekocht voor maar liefst 605 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $762 duizend: https://twitter.com/cryptopunksbot/status/1353058374816944134 Dat lees je...

“Bitcoin kan het financiële systeem verbeteren,” Amerikaanse minister van Financiën klinkt nu genuanceerder

Janet Yellen wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën. Ze was echter onlangs erg negatief over cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Tijdens een hoorzitting...

Bitcoin (BTC) koers stabiel terwijl ethereum (ETH) een mooi herstel inzet

De afgelopen 24 uur waren het weer de altcoins die in waarde konden stijgen, terwijl bitcoin (BTC) relatief gezien achterblijft. Hiermee neemt de bitcoin...

Bodem van bitcoin (BTC) koers correctie bereikt? Deze indicator zegt van wel

Wie de bitcoin (BTC) koers de afgelopen week in de gaten heeft gehouden weet dat BTC op 21 januari flink onderuit ging. De correctie...