Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/08/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2020 06:08

CEO bitcoin (BTC) exchange OKCoin: 'Verduidelijking crypto-regelgeving VS is goed voor institutionele beleggers'

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
CEO bitcoin (BTC) exchange OKCoin Verduidelijking crypto-regelgeving VS is goed voor institutionele beleggers

De CEO van cryptocurrency exchange OKCoin zegt dat de recente duidelijkheid over de Amerikaanse regelgeving over de bewaring van digitale activa van groot belang is voor de mensen met veel geld.
De duidelijkheid over de bewaring van digitale activa van de U.S. Office of the Comptroller of the Currency, ook wel OCC, zal veel invloed hebben op institutionele beleggers zegt de CEO van OKCoin, Hong Fang.
“De grootste impact zal mogelijk zijn op institutionele beleggers”, zei Fang aan Cointelegraph.

“Particuliere beleggers hebben een veel breder scala aan bestaande keuzes (en voorkeuren). Ik kijk ernaar uit dat meer banken meer open zullen staan ​​voor crypto, met potentieel betere bankkanalen, meer publieke bewustwording en meer duidelijkheid over de regelgeving. Een betere gebruikerservaring wint uiteindelijk.”

Aldus Fang. Op 22 juli heeft de OCC duidelijkheid gegeven aan een grijs gebied rondom de regelgeving van het bewaren van cryptocurrencies. Hierdoor weten federaal gecharterde banken dat zij cryptocurrencies mogen bewaren.
“De OCC-uitspraak is zeker positief nieuws voor de ontluikende crypto-industrie, aangezien crypto-activa nu worden beschouwd als een legitieme activaklasse voor banken,” zei Fang.

“De OCC heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door traditionele banken in staat te stellen bewaarservices te bieden die van toepassing zijn op crypto, waardoor het algehele financiële systeem wordt versterkt en de financiële inclusie wordt verbreed.”

Fang zei verder dat deze duidelijkheid er ook voor zorgt dat de crypto sector als geheel kan groeien en uitbreiden. Door de wetgeving zouden nu ook steeds meer banken zich bezig kunnen houden met het bewaren van cryptocurrencies.
”Banken zullen doorgaan met het leveren van producten en diensten waar hun klanten om vragen,” aldus Fang. “Daarom is het aanbieden van crypto-bewaring afhankelijk van de doelmarkt van elke bank en van de algemene acceptatie van cryptocurrencies,” voegde ze eraan toe.
Binnen de crypto-sector zijn er al een aantal entiteiten die oplossingen bedenken voor digitale activa, waaronder verschillende Amerikaanse instituties naast de banken, zei Fang. Daarnaast gaf ze aan erg benieuwd te zijn naar wat er gaat gebeuren in de industrie de aankomende periode.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie