Kevin Schijven Kevin Schijven
24/07/2020 14:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2020 14:41

'Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies zijn onvermijdelijke uitkomst,' aldus schaakmeester Garry Kasparov

Nieuws
'Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies zijn onvermijdelijke uitkomst,' aldus schaakmeester Garry Kasparov

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De beroemde Russische schaakmeester Garry Kasparov zegt dat cryptocurrencies als bitcoin (BTC) een onvermijdelijke uitkomst zijn op de toenemende mate van staatsinmenging in de financiële zaken en privacy van individuen.
https://twitter.com/Rogerh1991/status/1286355937457065984

De technologie

Kasparov sprak onlangs in een interview met Roger Huang van Forbes. Volgens de grootmeester zijn cryptocurrency- en blockchain-technologie een “natuurlijke reactie” om de controle terug te pakken over privacy die verloren gaat naar overheden en instellingen:

Zoals met elke nieuwe technologie, is deze niet inherent goed of slecht. Het hangt ervan af wie het gebruikt en voor welk doel. Je kunt nucleaire technologie gebruiken om een ​​bom of een reactor te bouwen.

Nu horen we veel over de mogelijke nadelen van cryptocurrencies omdat ze slechteriken kunnen helpen geld te stelen. Deze angsten worden eigenlijk overschat. Als we naar de andere kant kijken, zien we veel voordelen van cryptocurrencies, omdat het zorgt voor meer persoonlijke controle voor individuen in een tijd waarin steeds meer elementen van ons leven worden gecontroleerd hetzij door de staat, bedrijven of externe partijen.

21 miljoen bitcoins

Doordat centrale banken enorme bedragen momenteel printen, gaan volgens Kasparov, mensen op zoek naar zogenaamde ‘veilige havens’ om hun vermogen te beschermen.

We begrijpen dat de staat de macht heeft om geld te printen, maar als het uit de hand loopt (zoals nu het geval is), zoeken mensen naar alternatieve middelen om hun rijkdom te beschermen en hun fortuin te redden tegen inflatie of ongecontroleerde staatsinmenging in hun financiële zaken.

Kasparov, tevens voorzitter van de Human Rights Foundation, zegt dat het grote voordeel van bitcoin is dat het een maximaal aanbod heeft. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins in de wereld bestaan:

Het goede aan bitcoin is dat je precies het getal weet – het magische getal van 21 miljoen. En we begrijpen de formule daarachter. Maar als je naar de andere kant kijkt, bijvoorbeeld de Fed, weet je nooit hoeveel biljoenen dollars er morgen op de markt zullen komen die je spaargeld zullen schaden.

Onvermijdelijk

Cryptocurrencies als bitcoin zijn volgens de schaakgrootmeester onvermijdelijk en een manier om de privacy en financiën van burgers tegen overheden en instellingen te beschermen:

Steeds meer mensen erkennen dat zoveel vitale elementen van ons leven nu worden gecontroleerd en eigendom zijn van externe partijen. En natuurlijk is alles wat ons de mogelijkheid kan bieden om de controle of enige controle over onze privacy terug te nemen, altijd welkom. Daarom denk ik dat de gestage stijging van de populariteit van bitcoin en andere cryptocurrencies en blockchain-technologie als concept onvermijdelijk is, omdat het een reactie is op de machtsverschuiving van individuen naar staten of andere instellingen die zonder onze toestemming over onze privacy kunnen beslissen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie