Rico Engelbarts
29/07/2019 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2019 14:20

CEO Ripple (XRP): "Scheer cryptocurreny-bedrijven niet over één kam"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ceo_ripple_XRP_brad_garlinghouse_scheer_cryptocurrency_bedrijven_niet_over_een_kam

Vlak voor de aanstaande hoorzitting van de Amerikaanse Commissie voor Bankzaken, Huisvesting en Stedelijke Zaken over cryptocurrency en blockchain, stuurden de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, en de mede-oprichter en voorzitter van het bestuur van Ripple, Chris Larsen, een open brief naar het Amerikaanse Congres. In de brief vragen de twee de bedrijven in de crypto-sector niet over een kam te scheren.
Tijdens de hoorzitting zal de commissie gaan onderzoeken hoe blockchain en cryptocurrencies gereguleerd dienen te worden. Jeremy Allair, mede-oprichter en tevens CEO van Circle is een van de aanwezige getuigen.
Garlinghouse en Larsen beginnen de brief met te zeggen dat de meeste bedrijven in de industrie goede actoren zijn:

Velen in de blockchain- en digitale valuta-industrie zijn verantwoordelijke actoren. Wij houden ons aan de Amerikaanse en internationale wetgeving. Wij zijn verantwoordelijk voor het dienen van het algemeen belang.

Daarnaast benadrukken de twee dat zij cryptocurrency niet als vervanging van fiat-valuta zien. Zij zien de digitale valuta meer als aanvulling op de traditionele valuta. Ook zien ze de rol van centrale banken van vitaal belang voor de economie. De brief luidt:

De rol van centrale banken bij het uitgeven van valuta en het vaststellen van het monetaire beleid is cruciaal in samenhang met de complexe dynamiek van economieën over de hele wereld. Eeuwenlang zijn regeringen goed geschikt geweest voor dit werk omdat het belangrijkste voor de acceptatie van elke valuta vertrouwen is.

Ten slotte dringen de twee aan op regelgeving die Amerikaanse bedrijven niet benadelen en de verschillende cryptocurrencies niet over een kam scheert:

We raden u aan om regelgeving te ondersteunen die Amerikaanse bedrijven die deze technologieën gebruiken niet benadeelt om verantwoord te innoveren, en digitale valuta’s classificeert op een manier die hun fundamentele verschillen herkent – en ze niet over een kam scheert.

Heb je vanmorgen de gloednieuwe koersanalyse van Crypto Insiders David gemist? Lees dan hier alsnog zijn laatste artikel over de koers van bitcoin (BTC).
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie