Timo Bult Timo Bult
24/07/2019 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2019 17:40

Amerikaanse commissie houdt hoorzitting over blockchain en cryptocurrency

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
amerikaanse_commissie_houdt_hoorzitting_over_blockchain_en_cryptocurrency

De Amerikaanse Commissie voor Bankzaken, Huisvesting en Stedelijke Zaken zal op dinsdag 30 juli een speciale hoorzitting houden met cryptocurrency en blockchain als onderwerpen. Bij deze hoorzitting zullen er een aantal vooraanstaande figuren aanwezig zijn.

De Commissie Bankzaken, Huisvesting en Stedelijke Zaken van de Verenigde Staten heeft een openbare aankondiging uitgebracht over hun aanstaande volledige commissiehoorzitting over kwesties met betrekking tot blockchain en cryptocurrencies.

De hoorzitting, gehouden in het Dirksen Senate Office Building 538, heeft de titel “Onderzoek van Wettelijke Kaders voor Digitale Valuta en Blockchain.” Er zullen een aantal belangrijke personen aanwezig zijn die de commissie in zullen lichten over de technologie en de nieuwste ontwikkelingen binnen de industrie.
Bij de hoorzitting zijn de volgende personen aanwezig: Jeremy Allair, mede-oprichter, voorzitter en CEO van Circle. Hij vertegenwoordigt de Blockchain Association tijdens deze hoorzitting. Daarnaast zullen Rebecca M. Nelson, specialist in internationale handel en financiën, en Mehrsa Baradaran, rechtenprofessor aan de University of California, aanwezig zijn.
De commissie hoopt door de hoorzitting een beter beeld te krijgen van de industrie en hoe deze gereguleerd zou moeten worden. De VS heeft al langere tijd grote interesse getoond in blockchain-technologie, echter kwam de discussie rondom cryptocurrencies op gang nadat Facebook Libra aankondigde. Politici reageerden met grote afkeur op het project en eisen dan ook dat Facebook het project direct stopzet.
Heb je van ‘t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie