Erik Juffermans Erik Juffermans
12/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 04:00

China gaat nationaal blockchain netwerk bouwen en 500.000 man opleiden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
China gaat nationaal blockchain netwerk bouwen en 500.000 man opleiden

Foto: humphery/Shutterstock

Op 10 mei is het Chinese Nationale Blockchain Centrum in Beijing in werking gesteld. Het centrum moet de ontwikkeling van de Chinese Web3 sector aansporen. Ook is een primair doel het realiseren van een overkoepelend nationaal blockchain netwerk. Het centrum geeft aan een leger van maar liefst een half miljoen blockchain specialisten te willen opleiden.

‘Gegijzelde’ topman van crypto exchange Binance ontsnapt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Nationaal blockchain netwerk

Het centrum gaat samenwerken met Chinese universiteiten en meerdere bedrijven actief in de blockchain sector. Het onderzoekscentrum heeft tevens de steun van het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie om de verdere ontwikkeling van de blockchain industrie te faciliteren.

Zoals eerder vermeld is een primair doel van het centrum om een overkoepelend, alomvattende Chinees blockchain netwerk te creëren. De Chinese blockchain sector is in rap tempo gegroeid de afgelopen jaren en meerdere sectoren maken al gebruik van blockchain technologie om hun data- en financiële processen efficiënter te maken.

Dit heeft echter geleid tot zogenaamde “blockchain eilanden”, een gefragmenteerd blockchain landschap. In de huidige situatie zijn meerdere blockchains actief die niet met elkaar zijn verbonden, wat mogelijk een obstakel in de ontwikkeling van de industrie is. De overkoepelende blockchain die ontwikkeld zal worden door het centrum moet al deze afzonderlijke blockchains gaan verbinden en het Chinese blockchain ecosysteem significant verbeteren.

China maakt grote stappen

Over het algemeen horen we relatief weinig vanuit China als het gaat over crypto zaken. Dit komt doordat crypto handel en crypto mining officieel verboden is in het land. Maar dit betekent duidelijk niet dat de Aziatische wereldmacht stilletjes toekijkt terwijl andere landen blockchain technologie adopteren.

Het tegendeel: met de opening van het nationale centrum, en de ambitie om een reusachtige overkoepelende nationale blockchain te maken, lijkt China wereldwijd de toon te zetten. Daarnaast is het werven van een 500 duizend man tellend blockchain leger ook niet niks, dat komt dicht in de buurt van de totale bevolking van Suriname.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie