Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

China neemt “Crypto-wet” aan, dit is wat het inhoudt voor cryptocurrency

Het Nationaal Volkscongres van China heeft op 26 oktober de “Crypto-wet” aangenomen. De wet legt het fundament voor cryptografie maar noemt cryptocurrencies niet bij naam. Toch is het volgens sommigen mogelijk een stap in de richting van de lancering van China’s eigen cryptocurrency. De Chinese media-outlet CCTV bracht het nieuws op 26 oktober naar buiten.

Volgens berichtgeving legt de wet, die op 1 januari 2020 ingaat, standaarden vast voor de toepassing van cryptografie en het beheer van wachtwoorden. De wet legt daarnaast vast welke verantwoordelijkheden een nieuw centraal, cryptografisch agentschap zal gaan krijgen.

- Advertentie -

De wet richt zich naar verluidt vooral op het centrale beheer van wachtwoorden door de overheid maar richt zich echter ook op cryptografie. Ondanks het feit dat cryptocurrency niet expliciet genoemd wordt, is het alsnog een interessante ontwikkeling voor de crypto-sector. Dovey Wan, oprichter van Primitive Crypto en bekend met Chinese zaken, stelt in een tweet:

Het belangrijkste is: het ontwikkelen van nieuwe cryptografie, hashing algo, zelfs het gebruik van de technologie, zal nu officieel juridisch erkend worden

Dit betekent dat je de CCP-standaard moet volgen voor alle “versleutelde” gedragingen, die ZEER breed kunnen zijn, van mining tot block-propagation ..

De Chinese president Xi Jinping liet zich onlangs nog bijzonder positief uit over blockchain-technologie. Hij stelde in een toespraak dat blockchain als “een belangrijke doorbraak voor onafhankelijk technologische innovatie” gezien dient te worden.

China werkt daarnaast naar verluidt aan een central bank-issued digital currency (CBDC). Dit is een cryptocurrency die door een centrale bank wordt uitgegeven als alternatief voor papiergeld. Wanneer deze cryptocurrency gelanceerd zal worden is op dit moment nog niet duidelijk.

Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.006,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.872,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.922,77 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.948,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.006,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.872,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.922,77 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.948,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...