Roy van Krieken Roy van Krieken
15/09/2022 15:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2022 15:21

Chinese rechtbank keurt het handelen in cryptocurrencies goed

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Een rechtbank in China heeft uitgesproken dat het voor staatsburgers is toegestaan om te handelen in cryptovaluta. Dit terwijl de overheid in China in 2021 een totaal verbod op de handel van cryptocurrencies afkondigde. Wel is het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel volgens de rechtbank nog verboden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chinese crypto-rechtszaak

Het Beijing Number One Intermediate People’s Court oordeelde dat geïnteresseerde beleggers cryptocurrencies kunnen verhandelen, maar dat deze moeten worden behandeld als virtuele activa en niet als valuta of betaalmiddel. 

De uitspraak werd gedaan in een zaak over een cryptolening in de vorm Litecoin (LTC). Hoewel de rechtbank het bestaande Chinese verbod op de handel in cryptocurrencies erkende, merkte de rechter op dat Litecoin niet als een valuta kan worden gezien. Volgens de rechtbank wordt de cryptocurrency namelijk niet uitgegeven door een ‘monetaire autoriteit’.

“Volgens reële administratieve voorschriften en zaken ontkent ons land alleen de monetaire eigenschappen van virtuele valuta en verbiedt het de circulatie ervan als valuta, maar de virtuele valuta zelf is een virtueel eigendom die door de wet wordt beschermd”, oordeelde de rechtbank. 

In de zaak noemde de rechter een gebrek aan wetten die Litecoin als een illegaal goed bestempelen.

Cryptocurrencies in China

Vorig jaar schokte de Chinese overheid de wereld door het minen en handelen van cryptocurrencies in het land te verbieden. Dit had destijds grote gevolgen voor de crypto markt, en uiteraard ook voor Chinese burgers.

Rechtbanken in China lijken het in een aantal gevallen echter niet eens te zijn met dit verbod. Eerder al liet een rechtbank in Shanghai weten dat Bitcoin (BTC) wel degelijk een bepaalde economische waarde had en dat burgers het recht voor hielden om de cryptocurrency te bezitten.

Daarnaast lijken veel Chinezen zich ook weinig aan te trekken van geldende verboden. Zo staat China nog altijd op de tiende plek als het op de wereldwijde adoptie van cryptocurrencies aankomt, dat blijkt uit een recent rapport van Chainalysis.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie