Erik Juffermans Erik Juffermans
05/05/2023 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2023 06:10

Crypto adoptie: Nigeria keurt nationaal blockchain beleid goed

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto adoptie: Nigeria keurt nationaal blockchain beleid goed

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Hoewel de schattingen uiteenlopen is Nigeria ongetwijfeld een van de landen die wereldwijd voorop loopt in de adoptie van crypto. De Nigeriaanse regering wil deze trend doorzetten en keurde op 3 mei een nieuw officieel blockchain beleid goed. Het beleid moet duidelijke regelgeving vaststellen voor de industrie en een strategie voor de ontwikkeling van de opkomende blockchain sector in het land uiteenzetten. Dit werd bekendgemaakt in een persbericht op Twitter:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto is populair in Nigeria

Volgens een onderzoek uit februari gebruikt 45 procent van de Nigeriaanse bevolking crypto. Dat zijn bijna 100 miljoen mensen. Zowel procentueel als in aantal loopt het Afrikaanse land voorop in de crypto adoptie. Het officiële blockchain beleid moet meer duidelijkheid verschaffen over de industrie en de mogelijkheden vergroten voor het land om te profiteren van de opkomende crypto sector.

Het beleidsplan is klaarblijkelijk geïnspireerd door een recent onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC). Het onderzoek speculeert dat de totale waarde van de crypto sector in 2030 1,76 biljoen dollar kan vertegenwoordigen. Dit zou 1,4 procent van het wereldwijde GDP zijn.

Nigeria springt op de cryptotrein

De Nigeriaanse overheid lijkt deze trein niet te willen missen. Een conceptplan in 2020 wees al op het belang van een crypto beleid. Blockchain technologie kan “de ontwikkeling van de Nigeriaanse digitale economie faciliteren”, luidde het concept destijds.

In praktijk moet het beleid, zoals gezegd, een duidelijke strategie voor de ontwikkeling van de Nigeriaanse crypto sector betekenen en blockchain bedrijven een duwtje in de rug te geven. Ook zullen er campagnes worden opgezet om mensen in te lichten over blockchain.

Hoewel Nigeria dus duidelijk pro-blockchain is, betekent dit niet dat het volk ook alle vrijheid krijgt in cryptoland. Vooralsnog is er namelijk een verbod op crypto in het West-Afrikaanse land. Zo kunnen Nigerianen geen gebruik maken van crypto exchanges. Of het gloednieuwe Nigeriaanse blockchain beleid hier verandering in zal brengen, is momenteel niet bekend.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie