Simon Bosch Simon Bosch
17/04/2022 16:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2022 16:09

Crypto begint agenda politici te beïnvloeden – tijd voor massa-adoptie?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto begint agenda politici te beïnvloeden – tijd voor massa-adoptie?

Foto: Matej Kastelic/Shutterstock

Crypto wordt steeds meer mainstream, en nu lijkt het zelfs de meningen van politici te beïnvloeden. Dat schrijft Financial Times. Politici hebben stemmen te winnen als ze zich positief uitlaten over cryptocurrency, en steeds vaker doen ze dat ook. Het zou de vooravond van grootschalige adoptie kunnen betekenen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Politici nu positief over crypto

Onlangs schreven we over de Minister van Financiën in de Verenigde Staten, Janet Yellen. Zij was voorheen altijd erg negatief over cryptocurrencies, maar afgelopen week heeft ze zich zowaar positief uitgelaten over de activaklasse. Ze zei naast dat de cryptowereld niet alleen vol met risico’s zit, maar ook met kansen. Het is haar doel om ‘technologie-neutrale innovatie’ te stimuleren.

Financial Times bevestigt dat Yellen niet de enige meer is. Ook de Minister van Financiële diensten in Australië, Jane Hume, verklaarde dat gunstige crypto-regulatie gunstig is voor het land. Er wordt ook gewerkt aan een framework voor de nieuwe assetklasse. Deze regulaties moeten het veiliger maken om in digitale activa te handelen en om ze vast te houden, alhoewel het niet duidelijk is wat dit precies inhoudt. Vermoedelijk gaat het over licenties voor instituten om cryptocurrencies te mogen verhandelen, en mogelijk om belastingmaatregelen.

Hume verklaarde dat crypto voor duizenden nieuwe banen kan zorgen. Gunstige regulaties zijn dus belangrijk. De Australische oppositiepartij (de Labor Party) kan volgens haar de assetklasse volledig verbieden. Ze probeert duidelijk nieuwe stemmers naar haar toe te trekken.

In Zuid-Korea klinken dezelfde geluiden. Dat land heeft zelfs een nieuwe president gekregen die cryptovaluta bewust een onderdeel van de presidentscampagne heeft gemaakt. Yoon Suk-Yeol, de nieuwe president, wil crypto dereguleren en net zo ‘veilig’ als aandelen maken. Dat zal weinig te maken hebben met volatiliteit, eerder met het voorkomen van scams.

Advertentie

Analisten zien ook een verschuiving

Crypto Insiders was niet de enige die de grote veranderingen in sentiment bij politici zag veranderen. Het viel Cathie Wood van ARK Invest ook op, en ook volgens haar betekent dit dat politici actief crypto-kopers aan willen trekken. Zelfs Janet Yellen zou hier dus onder kunnen vallen, die haar houding heel voorzichtig en langzaam 180 graden om lijkt te draaien.

Toch is de politiek in Nederland en België erg stil over cryptovaluta en blockchain. Het onderwerp wordt bijna niet genoemd in de politiek. Nederland heeft zelfs de minste crypto-eigenaren van West-Europa, zo bleek uit een recent onderzoek. Wel zijn zowel Nederland als België thuis voor een mooi aantal crypto-bedrijven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie