Sander van Rijn Sander van Rijn
23/09/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 15:00

Crypto beurs Binance vecht terug: strijd met toezichthouder escaleert

Nieuws
Binance en ex-CEO worden “absurd” behandeld door Amerikaanse overheid

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Binance en zijn CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao hebben onlangs een gezamenlijk verweer ingediend in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Door middel van dit verweer laat de grootste cryptobeurs ter wereld weten dat het zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

Deze juridische strijd tussen de twee grootmachten houdt de hele crypto industrie in spanning. De SEC beschuldigt Binance en CZ van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Als reactie hierop hebben de advocaten van Binance op 21 september een uitvoerige motie ingediend van maar liefst 60 pagina’s. In deze motie beschuldigt Binance de SEC ervan dat het haar autoriteit als toezichthouder heeft overschreden.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Argumenten van crypto exchange Binance

Eén van de cruciale argumenten in het verweer is volgens Binance de verkeerde interpretatie van de effectenwetgeving door de SEC. Een te strenge toepassing van deze criteria op de crypto-industrie zou hierin een grote rol spelen. De advocaten van Binance schrijven in het verweer hierover:

“In een poging om regelgevende macht te claimen over de crypto-industrie, verdraait de SEC de tekst van de effectenwetgeving.

De SEC heeft onlangs verschillende handhavingsacties ingesteld – waaronder deze actie – gebaseerd op haar nieuwe standpunt dat vrijwel alle crypto-activa en vrijwel alle transacties met crypto-activa effecten zijn.”

Bovendien wordt er in het verweer benadrukt dat de SEC forceert digitale activa onder haar toezicht te plaatsen.

Advertisement

Juridisch crypto geschil Binance en SEC duurt voort

Het Amerikaanse filiaal Binance.US heeft op dezelfde dag eveneens een afzonderlijk verweer ingediend van 56 pagina’s. De Amerikaanse tak van de cryptobeurs heeft in dit verweer de SEC gevraagd om zijn aanklachten in te trekken.

Deze juridische strijd tussen Binance, CZ en de SEC verandert voortdurend. Met een forse daling van het handelsvolume van Binance en de aanzienlijke ontslagen binnen het bedrijf van de afgelopen maanden, zijn de gevolgen duidelijk zichtbaar. Terwijl de rechtszaak voortduurt, blijven zowel Binance als CZ vastberaden om hun zaak te verdedigen tegen de beschuldigen van de SEC.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement