Simon Bosch Simon Bosch
14/09/2023 07:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 15:05

Baas Binance in VS vertrekt plotseling, ook 100 werknemers ontslagen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Baas Binance in VS vertrekt plotseling, ook 100 werknemers ontslagen

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Binance is volgens marktdata nog steeds de grootste crypto exchange ter wereld, maar het is hard aan het krimpen. Eerder stopte het al met verschillende bedrijfsonderdelen. Nu komt er voor Binance’ Amerikaanse zusterbedrijf een stevige ontslagronde bovenop – ook de CEO vertrekt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

CEO Amerikaanse tak crypto exchange Binance stopt

Dat schrijven The Wall Street Journal, Bloomberg en Reuters, alle drie op basis van hun eigen bronnen. Binance.US houdt een ontslagronde waar meer dan 100 werknemers bij worden ontslagen. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal werknemers van Binance. Ook vertrekt Brian Shroder, de Chief Executive Officer van de Amerikaanse tak.

Waarom Shroder precies vertrekt is niet bekend. In ieder geval wordt hij op tijdelijke basis opgevolgd door Norman Reed, het huidige hoofd van de juridische afdeling die in december van 2021 voor het bedrijf begon.

De maatregelen die we nu nemen biedt Binance.US het kapitaal voor meer dan zeven jaar om onze klanten te kunnen blijven bedienen, terwijl we als een crypto-only exchange actief blijven,” aldus een woordvoerder van Binance aan Reuters.

Advertentie

Bitcoin beurs Binance krimpt door regulatie

Al met al is er nog een hoop onduidelijk, maar de context is wel duidelijk. Afgelopen maart klaagde de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) Binance.US aan, omdat het naar verluidt wetten omtrent het handelen in grondstoffen zou hebben overtreden. Sommige cryptocurrencies zouden in de VS onder deze categorie vallen.

Ook raakte Binance.US betrokken bij de problemen met het internationale Binance. De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten startte in juni namelijk een rechtszaak tegen Binance en zijn CEO Changpeng Zhao op grond van fraude, marktmanipulatie en het overtreden van effectenwetten. Binance.US zou in 2019 zijn gecreëerd als onderdeel van een ‘web van leugens’.

Kort hierna vertrokken verschillende topmensen van Binance, waaronder Chief Strategy Officer Patrick Hillmann en Changpeng Zhao’s rechterhand Steven Christie. Eerder in september maakte Zhao (‘CZ’) bekend dat ook andere werknemers elders banen hebben gevonden.

De problemen met regulerende instanties hebben grote gevolgen op de concurrentiepositie van zowel Binance.US als het internationale zusterbedrijf. Binance.US is nu een ‘crypto-only exchange’, wat betekent dat het geen handelsparen met fiat-valuta meer heeft. Ook is het handelsvolume hard gekelderd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie