Simon Bosch Simon Bosch
07/07/2023 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2023 19:04

Cryptobeurs Binance ziet plotseling topmensen vertrekken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Binance ziet plotseling topmensen vertrekken

Foto:Rawpixel.com/Shutterstock

De grote cryptobeurs Binance zit momenteel flink in de problemen met verschillende overheden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zelfs een rechtszaak aangespannen omdat het Binance naast van het verkopen van ongeregistreerde effecten ook verdenkt van fraude. Verschillende topmensen hebben nu besloten om de cryptobeurs te verlaten. De manier waarop CZ het bedrijf runt zou hier een belangrijke rol in spelen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Topmensen Binance vertrekken

Op donderdag maakte Binance’ Chief Strategy Officer, Patrick Hillmann, op Twitter bekend dat hij ontslag heeft genomen. Als reden noemt hij dat zijn vrouw en hij een tweede kind krijgen. Verder zegt hij het bedrijf met een positieve houding te verlaten. Hij heeft nog steeds respect voor Binance-CEO en -oprichter Changpeng Zhao (‘CZ’), wie hij nog steeds steunt. Ook behoudt hij zijn positieve houding ten aanzien van blockchain en crypto.

Maar Fortune schrijft dat de situatie intern helemaal niet zo rooskleurig is als Hillmann doet voorkomen. Hillmann zou namelijk net als anderen niet tevreden zijn met de manier waarop CZ omgaat met het onderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Financiën. Wat dit precies inhoudt is echter niet helemaal duidelijk.

Hillmann is in ieder geval niet de enige die ontevreden is met de interne situatie. Ook Steven Christie, Binance’ tweede topman die ertoe ziet dat het bedrijf de regels van de overheid naleeft, en het hoofd van de juridische afdeling, Han Ng, vertrekken volgens Fortune. Echter is dit nog niet bevestigd. Aan The Block verklaarde Binance niets toe te kunnen voegen aan het nieuws van het vertrek van Hillmann.

Advertentie

Binance heeft verschillende problemen

Helaas blijft het voor Binance niet bij de problemen in de Verenigde Staten. Zo doet ook de Australische beurswaakhond onderzoek naar het bedrijf. Mogelijk is er iets aan de hand met de derivatentak van Binance Australia, alhoewel het niet duidelijk is wat het probleem precies is. In Europa is het bedrijf op zoek naar iemand die het door de ingewikkelde reguleringen kan helpen.

Ook weten we dat het handelsvolume op Binance niet al te best was in het tweede kwartaal, alhoewel het volume op elke exchange lager uitviel. Binance is op het moment van schrijven nog steeds het grootste platform.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie