Simon Bosch Simon Bosch
02/04/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 11:00

“Rechtszaak tussen Binance en CFTC kan slecht aflopen”

Nieuws
Binance acapara el 98% de operaciones hechas al contado con Bitcoin

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De crypto industrie in de Verenigde Staten wordt flink op zijn kop gezet. Niet alleen is de Securities and Exchange Commission erg aan het huishouden, ook de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) regeert de markt met harde hand. Nu is Binance de pineut, en volgens experts kan dit het begin van het einde betekenen voor Binance’ activiteiten in de VS.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance onder vuur door CFTC

Binance heeft naast de ‘gewone’ afdeling ook een dochterbedrijf, Binance.US. Dit is omdat de reguliere tak van het bedrijf in de VS niet meer actief mocht zijn. Om Amerikaanse klanten gewoon nog te kunnen bedienen is vervolgens Binance.US opgericht.

Maar de CFTC heeft Binance deze week aangeklaagd, niet Binance.US. De crypto exchange zou onder andere Amerikaanse klanten stiekem doorverwijzen naar de internationale tak van Binance, om zo bijvoorbeeld toegang te hebben tot exotischere cryptocurrencies. De Amerikaanse tak is namelijk strenger gereguleerd, waardoor het aanbod een stuk kleiner is.

Ook zou de non-US-tak van het bedrijf zich vergrijpen aan marktmanipulatie. Bijna 300 accounts van het bedrijf zelf zouden namelijk actief tegen klanten in handelen. Binance-CEO Changpeng Zhao (CZ) ontkende de beschuldigingen.

Door al het slechte nieuws namen klanten in korte tijd zo’n 2,2 miljard dollar op. Het was echter niet genoeg om een bank run met blijvende schade te veroorzaken bij het bedrijf. De internationale tak van Binance heeft volgens CoinGecko op het moment van schrijven zo’n 75 miljard dollar op de balans staan.

Advertisement

Problemen voor crypto door Binance

Cointelegraph heeft gesproken met verschillende individuen uit de crypto-industrie. SmartBlocks-CEO Mark Fidelman verklaarde dat de rechtszaak zo jaren aan werk van Binance.US ongedaan kan maken. Dit bedrijf werkt al sinds zijn bestaan aan gunstige regulaties voor crypto in de VS.

Maar de rechtszaak zou volgens Swan Bitcoin’s Terrence Yang voor Binance einde verhaal (in de VS) kunnen betekenen. De rechtszaak noemt namelijk ook Binance.US en het investeringsfonds Merit Peak, waar Binance-oprichter Changpeng Zhao (CZ) directe zeggenschap over zou hebben.

Jason Allegrante van de juridische afdeling van FireBlocks benadrukte aan Cointelegraph dat de rechtszaak de exodus van crypto-bedrijven uit de Verenigde Staten zou kunnen versnellen. “[Problemen bij] Binance zou een serieus gebrek aan liquiditeit veroorzaken,” verklaarde de jurist.

Die exodus is volgens sommigen al lang en breed gaande. Ripple-CEO Brad Garlinghouse spoorde bedrijven in de sector onlangs zelfs aan om te vertrekken uit de VS door het volgens hem onduidelijke beleid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement