Erik Juffermans Erik Juffermans
06/12/2023 06:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 17:03

Crypto beursfondsen op weg naar internationale uitrol

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto beursfondsen op weg naar internationale uitrol

Foto: Avigator Fortuner/Shutterstock

Niet alleen de Amerikaanse crypto wereld anticipeert een crypto ETF, of beursfonds. Ook de Oost-Aziatische eilandstaat Taiwan lijkt de mogelijkheden voor een crypto ETF te verkennen. De Taiwanese financiële toezichthouder, de Financial Supervisory Commission (FSC) geeft aan momenteel in “de verkennende fase” te zitten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Taiwan overweegt crypto ETF

Het Taiwanese ‘The Commercial Times’ meldt dat de FSC de goedkeuring van beursgenoteerde crypto producten zoals ETF’s overweegt. Voordat deze goedkeuring daadwerkelijk zal plaatsvinden wil de FSC aankijken hoe de markten reageren op goedkeuringen van crypto ETF’s elders.

Zo houdt de FSC nauw de ontwikkelingen omtrent een bitcoin (BTC) ETF in de Verenigde Staten in de gaten. Ook onderzoekt de commissie de situatie in Australië en Canada, waar crypto ETF’s al verhandeld worden.

Tot op heden keurde de FSC, ondanks pogingen van lokale investeringsbanken, nog geen Taiwanese crypto ETF goed. De reden hiervoor is de vermeende hoge volatiliteit van crypto.

De FSC neemt echter voor om geleidelijk de Taiwanese crypto sector te liberaliseren. Hierbij zijn volgens de commissie ‘zelfdiscipline’ van de sector zelf en ‘regulatie’ cruciaal.

Azië gaat voorop in crypto adoptie

De laatste jaren ontwikkelt de Aziatische crypto sector zich in rap tempo. Vooral Hong Kong, Zuid-Korea en Japan lopen wereldwijd voorop in de crypto adoptie. Maar dus ook het ‘tech-savvy’ Taiwan haakt aan. Zo werd in oktober de Virtual Asset Management Bill geïntroduceerd door wetgevers. Dit is een document met wetgevende richtlijnen voor de Taiwanese crypto industrie.

Waar Taiwan zich onderscheid van andere landen is dat het een situatie ambieert waarbij de crypto sector zichzelf reguleert. Zo is het de bedoeling dat de voornaamste crypto exchanges in het land een zelfregulerende organisatie vormen.

Taiwanese toezichthouders willen duidelijk een crypto sector realiseren waarbij marktdeelnemers zelf verantwoordelijkheid nemen om een zo gezond en efficiënt mogelijke sector te creëren. Hoe dit er precies uit zal moeten zien is echter tot op heden niet duidelijk.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie