Erik Juffermans Erik Juffermans
06/12/2023 06:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 17:03

Crypto beursfondsen op weg naar internationale uitrol

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto beursfondsen op weg naar internationale uitrol

Foto: Avigator Fortuner/Shutterstock

Niet alleen de Amerikaanse crypto wereld anticipeert een crypto ETF, of beursfonds. Ook de Oost-Aziatische eilandstaat Taiwan lijkt de mogelijkheden voor een crypto ETF te verkennen. De Taiwanese financiële toezichthouder, de Financial Supervisory Commission (FSC) geeft aan momenteel in “de verkennende fase” te zitten.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Taiwan overweegt crypto ETF

Het Taiwanese ‘The Commercial Times’ meldt dat de FSC de goedkeuring van beursgenoteerde crypto producten zoals ETF’s overweegt. Voordat deze goedkeuring daadwerkelijk zal plaatsvinden wil de FSC aankijken hoe de markten reageren op goedkeuringen van crypto ETF’s elders.

Zo houdt de FSC nauw de ontwikkelingen omtrent een bitcoin (BTC) ETF in de Verenigde Staten in de gaten. Ook onderzoekt de commissie de situatie in Australië en Canada, waar crypto ETF’s al verhandeld worden.

Tot op heden keurde de FSC, ondanks pogingen van lokale investeringsbanken, nog geen Taiwanese crypto ETF goed. De reden hiervoor is de vermeende hoge volatiliteit van crypto.

De FSC neemt echter voor om geleidelijk de Taiwanese crypto sector te liberaliseren. Hierbij zijn volgens de commissie ‘zelfdiscipline’ van de sector zelf en ‘regulatie’ cruciaal.

Azië gaat voorop in crypto adoptie

De laatste jaren ontwikkelt de Aziatische crypto sector zich in rap tempo. Vooral Hong Kong, Zuid-Korea en Japan lopen wereldwijd voorop in de crypto adoptie. Maar dus ook het ‘tech-savvy’ Taiwan haakt aan. Zo werd in oktober de Virtual Asset Management Bill geïntroduceerd door wetgevers. Dit is een document met wetgevende richtlijnen voor de Taiwanese crypto industrie.

Waar Taiwan zich onderscheid van andere landen is dat het een situatie ambieert waarbij de crypto sector zichzelf reguleert. Zo is het de bedoeling dat de voornaamste crypto exchanges in het land een zelfregulerende organisatie vormen.

Taiwanese toezichthouders willen duidelijk een crypto sector realiseren waarbij marktdeelnemers zelf verantwoordelijkheid nemen om een zo gezond en efficiënt mogelijke sector te creëren. Hoe dit er precies uit zal moeten zien is echter tot op heden niet duidelijk.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie