Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
07/06/2023 09:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 09:03

Crypto van Binance moet direct bevroren worden, eist toezichthouder

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto van Binance moet direct bevroren worden, eist toezichthouder

Foto: Roman Samsonov/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een spoedverzoek ingediend om activa, waaronder crypto, van Binance, Binance.US en eigenaar Changpeng ‘CZ’ Zhao te bevriezen. Het verzoek volgt nadat de SEC eerder deze week Binance al aanklaagde

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC vermoedt onrechtmatig gebruik klant fondsen

Er is lichte paniek in de crypto wereld en dat heeft voornamelijk te maken met wat de SEC allemaal aan het uitspoken is. Maandag werd de grootste crypto exchange op de markt, Binance, al aangeklaagd door de overheidsinstantie waarin ook om een bevriezing van alle activa werd gevraagd. De SEC zet de federale rechter nu onder druk om dit ook daadwerkelijk door te voeren. 

De SEC beschuldigt Binance van onder andere het onrechtmatig gebruik van klantetegoeden voor persoonlijk gebruik, waaronder de aankoop van een jacht van $11 miljoen. Het heeft wat weg van het FTX drama waarin ook werd gesjoemeld met klantenfondsen. Het is een stevige beschuldiging van de SEC en eist nu dat alle activa van Binance bevroren worden. De instantie stelt dat dit om de volgende reden noodzakelijk is:

Deze vrijstelling is met spoed nodig om de veiligheid van de activa van klanten te waarborgen en te voorkomen dat beschikbare activa verloren gaan, gezien het jarenlange negeren van wetten van de Verenigde Staten, het ontduiken van regelgevende toezicht en verschillende twijfelachtige financiële overdrachten.

Advertentie

Binance boekhouding niet op orde

De SEC stelt voor dat Binance binnen 10 dagen klantenactiva moet overdragen naar Binance.US. Daarnaast eist de instantie dat alle crypto bezittingen naar nieuwe wallets worden gestuurd met nieuwe private keys. Ook moeten Binance en Binance.US volgens het recente gerechtelijke bevel klantgegevens en hun financiële balansen aan de SEC verstrekken. De SEC verzoekt dat het bedrijf een gezworen en geverifieerde boekhouding levert, een eerste voor het bedrijf na eerder kritiek op een onvolledige rapportage.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie