Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2019 17:30

De centrale bank van de Bahama’s gaat een nationale digitale valuta lanceren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De centrale bank van de Bahama’s gaat een nationale digitale valuta lanceren

De Central Bank of the Bahamas (CBOB) gaat in 2020 een eigen nationale digitale valuta uitbrengen. Dat meldt de lokale nieuwsbron The Nassau Guardian op 29 mei.
De ontwikkeling van het project, genaamd “Project Sand Dollar,” zal op 30 mei van start gaan. De CBOB zou naar verluidt vandaag nog een overeenkomst ondertekenen samen met transactieprovider NZIA.io.
NZIA zal verantwoordelijk zijn voor het design en de implementatie van de digitale valuta. NZIA werkt samen met IBM en Zynesis, een Singaporese ontwikkelaar die zich specialiseert in blockchain-technologie.
In een ouder persbericht van 1 maart beschrijft de CBOB het doel van het project als volgt:

De Centrale Bank verwacht dat aan het einde van dit project alle inwoners van de Bahama’s dezelfde, uitgebreide toegang hebben tot gemoderniseerde digitale betalingsmogelijkheden.

De geëvolueerde Bahamaanse betalingsinfrastructuur zou de kosten voor servicelevering moeten verlagen, de efficiëntie van transacties verhogen en het algemene niveau van financiële inclusie in gemeenschappen in de archipel verbeteren.

Met de introductie van deze digitale valuta zouden de Bahama’s het eerste land ter wereld zijn dat een nationale digitale valuta gebaseerd op een blockchain invoert. Voordat het project volledig zal lanceren in 2020 zal de digitale valuta in eerste instantie getest worden op een klein aantal eilanden in de archipel.
Het nieuws valt toevallig samen met een waarschuwing uitgegeven door de Deutsche Bundesbank, de centrale bank van Duitsland. Die zegt dat landen voorzichtig moeten zijn met het introduceren van digitale valuta. President Jens Weidmann zegt dat zulke digitale valuta de potentie hebben om het financiële systeem te destabiliseren in tijden van een crisis. Dat meldt Reuters op 29 mei.
Plannen omtrent de ontwikkeling van een nationale digitale valuta werden door de CBOB al in juni 2018 bekend gemaakt. Vandaag zal dus de ontwikkeling van start gaan.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie