Discussier met alle crypto insiders via Telegram

De centrale bank van de Bahama’s gaat een nationale digitale valuta lanceren

De Central Bank of the Bahamas (CBOB) gaat in 2020 een eigen nationale digitale valuta uitbrengen. Dat meldt de lokale nieuwsbron The Nassau Guardian op 29 mei.

De ontwikkeling van het project, genaamd “Project Sand Dollar,” zal op 30 mei van start gaan. De CBOB zou naar verluidt vandaag nog een overeenkomst ondertekenen samen met transactieprovider NZIA.io.

- Advertentie -

NZIA zal verantwoordelijk zijn voor het design en de implementatie van de digitale valuta. NZIA werkt samen met IBM en Zynesis, een Singaporese ontwikkelaar die zich specialiseert in blockchain-technologie.

In een ouder persbericht van 1 maart beschrijft de CBOB het doel van het project als volgt:

De Centrale Bank verwacht dat aan het einde van dit project alle inwoners van de Bahama’s dezelfde, uitgebreide toegang hebben tot gemoderniseerde digitale betalingsmogelijkheden.

De geëvolueerde Bahamaanse betalingsinfrastructuur zou de kosten voor servicelevering moeten verlagen, de efficiëntie van transacties verhogen en het algemene niveau van financiële inclusie in gemeenschappen in de archipel verbeteren.

Met de introductie van deze digitale valuta zouden de Bahama’s het eerste land ter wereld zijn dat een nationale digitale valuta gebaseerd op een blockchain invoert. Voordat het project volledig zal lanceren in 2020 zal de digitale valuta in eerste instantie getest worden op een klein aantal eilanden in de archipel.

Het nieuws valt toevallig samen met een waarschuwing uitgegeven door de Deutsche Bundesbank, de centrale bank van Duitsland. Die zegt dat landen voorzichtig moeten zijn met het introduceren van digitale valuta. President Jens Weidmann zegt dat zulke digitale valuta de potentie hebben om het financiële systeem te destabiliseren in tijden van een crisis. Dat meldt Reuters op 29 mei.

Plannen omtrent de ontwikkeling van een nationale digitale valuta werden door de CBOB al in juni 2018 bekend gemaakt. Vandaag zal dus de ontwikkeling van start gaan.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.216,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.216,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...