Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2019 17:30

De centrale bank van de Bahama’s gaat een nationale digitale valuta lanceren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De centrale bank van de Bahama’s gaat een nationale digitale valuta lanceren

De Central Bank of the Bahamas (CBOB) gaat in 2020 een eigen nationale digitale valuta uitbrengen. Dat meldt de lokale nieuwsbron The Nassau Guardian op 29 mei.
De ontwikkeling van het project, genaamd “Project Sand Dollar,” zal op 30 mei van start gaan. De CBOB zou naar verluidt vandaag nog een overeenkomst ondertekenen samen met transactieprovider NZIA.io.
NZIA zal verantwoordelijk zijn voor het design en de implementatie van de digitale valuta. NZIA werkt samen met IBM en Zynesis, een Singaporese ontwikkelaar die zich specialiseert in blockchain-technologie.
In een ouder persbericht van 1 maart beschrijft de CBOB het doel van het project als volgt:

De Centrale Bank verwacht dat aan het einde van dit project alle inwoners van de Bahama’s dezelfde, uitgebreide toegang hebben tot gemoderniseerde digitale betalingsmogelijkheden.

De geëvolueerde Bahamaanse betalingsinfrastructuur zou de kosten voor servicelevering moeten verlagen, de efficiëntie van transacties verhogen en het algemene niveau van financiële inclusie in gemeenschappen in de archipel verbeteren.

Met de introductie van deze digitale valuta zouden de Bahama’s het eerste land ter wereld zijn dat een nationale digitale valuta gebaseerd op een blockchain invoert. Voordat het project volledig zal lanceren in 2020 zal de digitale valuta in eerste instantie getest worden op een klein aantal eilanden in de archipel.
Het nieuws valt toevallig samen met een waarschuwing uitgegeven door de Deutsche Bundesbank, de centrale bank van Duitsland. Die zegt dat landen voorzichtig moeten zijn met het introduceren van digitale valuta. President Jens Weidmann zegt dat zulke digitale valuta de potentie hebben om het financiële systeem te destabiliseren in tijden van een crisis. Dat meldt Reuters op 29 mei.
Plannen omtrent de ontwikkeling van een nationale digitale valuta werden door de CBOB al in juni 2018 bekend gemaakt. Vandaag zal dus de ontwikkeling van start gaan.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie