Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:11

De Nederlandsche Bank gaat exchanges en wallets vanaf 2020 reguleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin bedrijven krijgen over twee weken nieuwe toezichtregels, aldus DNB

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat “aanbieders van cryptodiensten” onder toezicht plaatsen. Dat meldt de centrale bank in een persbericht gepubliceerd op 3 september.
DNB zal naar verwachting al vanaf 10 januari 2020 deze cryptodiensten onder een integriteitstoezicht plaatsen. Het gaat dan om cryptocurrency-exchanges alsmede bedrijven die “cryptobewaarportemonnees,” oftewel cryptocurrency-wallet diensten, aanbieden.
DNB dringt dit soort bedrijven aan zich alvast voor te bereiden en meldt dat het graag het gesprek aan wil gaan met deze bedrijven over het aankomende toezicht. Tevens meldt DNB dat deze regulering voortkomt uit nieuwe Europese richtlijnen tegen witwaspraktijken (AMLD5).
Verder meldt DNB dat de regulering inhoudt dat bedrijven die cryptodiensten aanbieden zich voortaan bij DNB moeten registeren en getoetst kunnen worden. De bedrijven moeten kunnen aantonen dat ze goed zijn ingericht tegen witwaspraktijken en terrorismefinanciering.
Ook na de registratie en toetsing zal DNB toezicht blijven uitoefenen om te kijken of de bedrijven zich aan de regels houden. Cryptocurrency-gerelateerde bedrijven die zich niet registeren bij DNB mogen geen omwisseldiensten en wallet-diensten meer aanbieden.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie