Home Nieuws Overheid en regulatie Directeur FBI: Cryptocurrencies zijn een groeiend probleem

Directeur FBI: Cryptocurrencies zijn een groeiend probleem

Christopher Wray, directeur van de Federal Bureau of Investigation (FBI), noemt cryptocurrency een “aanzienlijk probleem dat groter en groter zal worden.”

Wray sprak op 5 november tijdens een hoorzitting met het Amerikaanse toezichtcommissie van het Senaat; de Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs.

- Advertentie -

Tijdens de zitting stelden senatoren vragen aan de hoofden van het FBI, Homeland Security en het National Counterterrorism Center over onder andere veiligheid, terrorisme en cryptocurrencies.

Mitt Romney, de Republikeinse Senator van Utah, stelde tijdens de hoorzitting de vraag of de Amerikaanse overheid zich moet inspannen om cryptocurrencies aan te pakken:

Ik zit niet in de Bankcommissie. Ik heb geen idee hoe cryptocurrency werkt.

Ik zou denken dat het moeilijker is om je werk uit te voeren als we het geld niet kunnen volgen, omdat het geld voor ons verborgen is, en ik vraag me af of we ons niet moeten inspannen om cryptocurrency aan te pakken.

Daarop antwoorde Wray dat cryptocurrencies al een groeiend probleem zijn voor de FBI:

Voor ons is cryptocurrency al een aanzienlijk probleem en we kunnen vrij gemakkelijk vooruitzien dat het steeds groter en groter zal worden. Of dat nu wel of niet het onderwerp is van enige vorm van regulering kan ik moeilijk zeggen.

Verder zegt Wray dat de FBI al een tijdje cryptocurrencies in de gaten houdt, maar als de Verenigde Staten niet zijn zaken op orde stelt en bijblijft met nieuwe technologieën zal het land zichzelf binnenkort buitengesloten vinden.

De volledige hoorzitting van de Senaatscommissie kan men via deze link bekijken.

In maart dit jaar had de FBI $4,5 miljoen aan cryptocurrency in beslag genomen tijdens een grootscheepse operatie met betrekking tot het darkweb.

Van de zomer had de Nederlandse politie samen met de Europese (Europol) zes mensen gearresteerd op verdenking van diefstal van $27 miljoen aan cryptocurrencies.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.614,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.680,48 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.682,51 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.687,03 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.