Kevin Schijven Kevin Schijven
09/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2019 15:45

Directeur FBI: Cryptocurrencies zijn een groeiend probleem

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Directeur FBI: Cryptocurrencies zijn een groeiend probleem

Christopher Wray, directeur van de Federal Bureau of Investigation (FBI), noemt cryptocurrency een “aanzienlijk probleem dat groter en groter zal worden.”
Wray sprak op 5 november tijdens een hoorzitting met het Amerikaanse toezichtcommissie van het Senaat; de Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs.
Tijdens de zitting stelden senatoren vragen aan de hoofden van het FBI, Homeland Security en het National Counterterrorism Center over onder andere veiligheid, terrorisme en cryptocurrencies.
Mitt Romney, de Republikeinse Senator van Utah, stelde tijdens de hoorzitting de vraag of de Amerikaanse overheid zich moet inspannen om cryptocurrencies aan te pakken:

Ik zit niet in de Bankcommissie. Ik heb geen idee hoe cryptocurrency werkt.

Ik zou denken dat het moeilijker is om je werk uit te voeren als we het geld niet kunnen volgen, omdat het geld voor ons verborgen is, en ik vraag me af of we ons niet moeten inspannen om cryptocurrency aan te pakken.

Daarop antwoorde Wray dat cryptocurrencies al een groeiend probleem zijn voor de FBI:

Voor ons is cryptocurrency al een aanzienlijk probleem en we kunnen vrij gemakkelijk vooruitzien dat het steeds groter en groter zal worden. Of dat nu wel of niet het onderwerp is van enige vorm van regulering kan ik moeilijk zeggen.

Verder zegt Wray dat de FBI al een tijdje cryptocurrencies in de gaten houdt, maar als de Verenigde Staten niet zijn zaken op orde stelt en bijblijft met nieuwe technologieën zal het land zichzelf binnenkort buitengesloten vinden.
De volledige hoorzitting van de Senaatscommissie kan men via deze link bekijken.
In maart dit jaar had de FBI $4,5 miljoen aan cryptocurrency in beslag genomen tijdens een grootscheepse operatie met betrekking tot het darkweb.
Van de zomer had de Nederlandse politie samen met de Europese (Europol) zes mensen gearresteerd op verdenking van diefstal van $27 miljoen aan cryptocurrencies.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie