Roy van Krieken Roy van Krieken
15/11/2021 19:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 19:27

Eerste crypto gerelateerde ETF in India goedgekeurd door financiële autoriteiten!

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Eerste crypto gerelateerde ETF in India goedgekeurd door financiële autoriteiten!

Sinds het goedkeuren van de eerste bitcoin (BTC) ETF’s, ofwel beursfondsen, in de Verenigde Staten door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) schieten crypto gerelateerde fondsen als paddestoelen uit de grond over de hele wereld. Nu is het opnieuw raak, dit keer in India.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Invesco

Het Securities and Exchange Board of India (SEBI), het hoogste financieel overzicht orgaan van het land, heeft onlangs het eerste crypto beursfonds groen licht gegeven voor handel in India.

Het gaat hier om het Invesco CoinShares Global Blockchain ETF. Het fonds biedt blootstelling aan de crypto sector doordat het investeert in verschillende crypto en blockchain bedrijven zoals Coinbase en MicroStrategy. Het biedt dus geen directe blootstelling aan bijvoorbeeld bitcoin of ethereum (ETH), maar het is een mooie stap in de goede richting voor het handelsklimaat in India

Volgens Invesco heeft de wereld van blockchain en crypto enorm veel potentie. De nieuwe innovatieve sector bevindt zich op het moment nog in de kinderschoenen, maar het bedrijf vergelijkt de crypto industrie met de opkomst van het internet. Het biedt voor investeerders enorme kansen, zo stelt Invesco.

Advertentie

Regulatie in India

Deze goedkeuring van het hoogste financiële orgaan van India is opmerkelijk, omdat de positie van de overheid niet altijd even positief is geweest in het verleden. De autoriteiten aldaar zijn nogal eens van mening veranderd en van een uniforme regulatie van de crypto sector was tot dusver nog geen sprake.

Het goedkeuren van een crypto gerelateerd beursfonds is daarom erg positief te noemen. Het laat duidelijk zien dat de autoriteiten bereid zijn om cryptocurrencies als volwaardig te beschouwen.

De laatste berichten uit het land suggereren ook dat India op dit moment stappen onderneemt om cryptocurrencies als commodities, ofwel goederen, te classificeren. Daarnaast zou de centrale bank van India bezig zijn met het opzetten van een zogheten central bank digital currency (CBDC), een digitale versie van de nationale valuta.

Al met al is dit een positieve ontwikkeling voor crypto investeerders in India en elders in de wereld. De potentie van de Indiase markt is gigantisch en zodra de bevolking van het land gemakkelijk toegang krijgt tot de wereld van crypto zijn mooie dingen mogelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie