Nick de Jong Nick de Jong
31/05/2024 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 14:17

Elon Musk ontkent dat hij met Trump heeft gepraat over crypto

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Met bericht over 'crypto scam' uit Elon Musk zijn kritiek op de dollar

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Gisteren publiceerde twee nieuwssites een artikel, waaruit zou blijken dat de invloedrijke zakenman Elon Musk mogelijk gesproken zou hebben met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump over cryptocurrencies.

Crypto is het ‘moeilijkste probleem’ in de geschiedenis van software
Crypto is het 'moeilijkste probleem' in de geschiedenis van software

Musk ontkent crypto gesprek met Trump

In een bericht op social media platform X laat de oprichter van Tesla en SpaceX, Elon Musk, weten geen contact te hebben gehad met presidentskandidaat Donald Trump over cryptocurrencies. De mededeling volgt op nieuwsartikelen van de nieuwswebsites Bloomberg en The Wall Street Journal.

In het artikel van Bloomberg valt te lezen dat Musk uitleg heeft gegeven over cryptocurrencies aan Trump. Ook zou zijn besproken of de bekende ondernemer zou gaan spreken op de aanstaande nationale conventie van de Republikeinse partij.

Later op de dag, volgde The Wall Street Journal met een nieuwsartikel waarin Trump mogelijk een adviserende rol zou zien voor Elon Musk, wanneer hij de presidentsverkiezingen zou winnen. Het tweetal zou hebben besproken hoe de Tesla directeur op formele wijze zijn inbreng en invloed zou kunnen geven voor beleid op het gebied van economie en grensbewaking.

In reactie op de nieuwsberichten deelde Musk dat hij groot voorstander is van alles wat de macht van overheden naar burgers verplaatst, maar dat hij zich niet kan herinneren met Trump gesproken te hebben. 

Advertentie

Mening over crypto draait om

De presidentskandidaat heeft recentelijk laten weten dat zijn mening over cryptocurrencies is veranderd. Waar hij in zijn eerste termijn als president van de Verenigde Staten vooral negatief was over de digitale munten, ziet hij nu een belangrijke rol weggelegd voor het land in de verdere ontwikkeling ervan. Trump zou nu een positieve en open houding aan willen nemen ten opzichte van crypto’s. Daarnaast liet de grootste tegenstander van de huidige president Joe Biden weten dat hij clementie voor Ross Ulbricht zou steunen.

Ulbricht was de oprichter van Silk Road. Een marktplaats voor onder andere drugs, wat zich bevond op het darkweb. Aankopen konden daar enkel met bitcoins (BTC) worden betaald, waardoor kopers lastig te traceren waren.

Ook de zittende president Joe Biden lijkt zijn houding tegenover de crypto wereld te hebben aangepast met de verkiezingen in zicht. Zo zou de president crypto gebruikers hebben benaderd voor begeleiding op het gebied van de crypto community en hun regels.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
Advertentie