Nick de Jong Nick de Jong
12/05/2024 17:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2024 15:26

‘Stem op Trump als je voor crypto bent’ – Trump maakt opvallende draai

icon-nft
NFT nieuws
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

Waar de presidentskandidaat Donald Trump zich in zijn eerste termijn als president van de Verenigde Staten vooral liet gelden als crypto tegenstander, lijkt hij nu een andere houding aan te nemen. Tijdens een diner op het Mar-a-Lago resort deelde hij zijn hernieuwde standpunt. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s als toegangsbewijs

De genodigden konden een plekje voor het diner bemachtigen door een non-fungible token (NFT) te kopen van de Trump Trading Card-collectie. De NFT’s konden worden gekocht voor 10.000 dollar per stuk. Deze vip’s werden vergezeld door enkele andere uitgenodigde aanwezigen die toegang tot het diner kregen voor een bedrag van 4.700 dollar.

De aanwezigen bij het diner kwamen vooral uit de cryptowereld, waardoor het gesprek en een uitgebreid vragenvuur plaatsvond gedurende de avond. Waar Trump in zijn eerste termijn als president van de Verenigde Staten zich vooral tegen cryptocurrencies uitsprak, liet hij nu een ander geluid horen.

Advertentie

Trump draait 180 graden in standpunt over crypto

Waar de presidentskandidaat eerder vond dat cryptocurrencies waren gemaakt van lucht, ziet hij de laatste jaren steeds meer de mogelijkheden en potentie van deze snelgroeiende wereld. Zo verkocht hij in de afgelopen jaren drie verschillende collecties van NFT’s.

Nu hij druk bezig is met zijn campagne voor een nieuwe termijn in het Witte Huis, verkondigd hij zijn nieuwe mening over de digitale valuta’s. Zo is hij inmiddels “ok” met cryptocurrencies, maar dat hij er wel voor wil zorgen dat het allemaal goed en solide geregeld wordt.

Trump maakt daarnaast gebruik van de houding die de huidige president Joe Biden heeft ingenomen, die tegen elke vorm van cryptocurrency is. Mede door deze houding en de door de Biden aangestelde voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, zijn er in de afgelopen jaren vele maatregelen en reguleringen doorgevoerd in de strijd tegen de cryptowereld. Trump benoemt dan ook dat wanneer je als stemmer vóór cryptocurrency bent, je op hem zou moeten stemmen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geen expert in cryptocurrencies

Tijdens het diner, waar een journalist van de website CoinDesk aanwezig was, vielen enkele zaken op in de beantwoording van de gestelde vragen. Zo zou Trump geen expert zijn in cryptocurrencies, maar wel in het verkopen ervan. Zo deelde hij onder andere dat zijn NFT’s in waarde stegen na de release, waardoor handelaren mooie winsten behaalden met het doorverkopen ervan.

Op de vraag over er ook een vierde collectie van NFT’s zou komen liet de presidentskandidaat weinig los. Hij gaf aan dat de eerste drie collecties snel waren verkocht, maar dat er ook altijd een turning point is, waarop dit zou kunnen stoppen. Toen hij vervolgens aan de zaal vroeg wie graag een vierde collectie zou willen zien, staken vele genodigden hun hand omhoog. Na deze reactie benoemde Trump dat een vierde collectie er eventueel ook voor zou kunnen zorgen dat de andere drie collectie minder waard worden. Op de vraag wie er géén vierde collectie wilde zien, stak slechts een enkeling de hand op. Volgens Trump waren dat waarschijnlijk de economen van de groep.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie