Rico Engelbarts
05/09/2018 14:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2018 14:12

Europees Parlement overweegt voorstel ICO regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Europees_parlement_overweeg_ICO_regulatie

Foto: artjazz/Shutterstock

Het Europees parlement overweegt een nieuwe set aan regulaties betreffende initial coin offerings (ICO’s), zo bleek uit een vergadering van de “All-Party Innovation Group” binnen de EU eerder deze week.
Op dinsdag werd een voorstel gedaan aan de groep, die was opgezet door Brits parlementslid Ashley Fox. Fox publiceerde eerder dit jaar het conceptverslag dat de basis vormde voor het voorstel van deze week. Fox merkte al eerder op dat de voorgestelde Europese regelgeving ICO’s een kans zou kunnen bieden om ook hun legitimiteit te bewijzen:

Deze regulering biedt ICO’s die hun legitimiteit willen bewijzen de mogelijkheid om te voldoen aan de vereisten die in deze regeling beschreven staan. Hoewel deze verordening misschien niet de oplossing biedt voor het reguleren van de ICO-markt, is het een belangrijke stap om normen en beschermingen vast te stellen voor wat een uitstekende financieringsbron is voor tech start-ups.

Het conceptverslag werd deze week onder de loep genomen door de EU, dat een balans zoekt tussen het steunen van innovatie en het beschermen van investeerders tegen oplichters. Zo wil de EU als deel van het voorstel een limiet opstellen van 8 miljoen euro voor nieuwe ICO’s.
Echter zal het nog even duren voordat het voorstel daadwerkelijk een wet wordt. De vergadering van deze week leverde niet veel vooruitgang op en Fox’s conceptvoorstel is nog voor een week onderhevig aan eventuele amendementen binnen het Europees Parlement. Als alle amendementen binnen zijn zal het voorstel voor verder debat open staan.
Ondanks speculatie over bureaucratische processen is het zeker duidelijk dat de EU een sterke focus heeft op het reguleren van ICO’s, wat verder de weg zou kunnen banen voor een formele wetgeving omtrent cryptocurrencies en ICO’s binnen de EU. Daarentegen zal Fox, de grootste voorstander van de voorstellen, zulke wetgeving niet meer meemaken gezien het VK tegen deze tijd al uit de EU zal zijn getreden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie