Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Europees voorstel om ICO’s op te nemen in nieuwe crowdfunding-regulering

De Commissie van economische en monetaire zaken van het Europese Parlement (ECON) is bezig met een nieuwe regeling voor crowdfunding waar ook bepaalde initial coin offerings (ICO’s) onder zullen vallen, staat in een ontwerprapport van de commissie dat op 10 augustus gepubliceerd werd.

In het rapport staat dat, hoewel de ontwerpregels voor crowdfunding mogelijk geen regelrechte oplossing bieden voor het reguleren van ICO’s, ze wel een belangrijke stap in de goede richting zijn van het introduceren van passende regulerende maatregelen, gericht op de bescherming van investeerders.

- Advertentie -

Het voorstel, dat deel uitmaakt van een breder pakket aan nieuwe Europese wetgevingen die gericht zijn op alle crowdfundingplatforms, is ontworpen door Ashley Fox, lid van het Europees Parlement en afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Hij merkte op dat voorgestelde Europese regelgeving ICO’s een kans zou kunnen bieden om ook hun legitimiteit te bewijzen:

Deze regulering biedt ICO’s die hun legitimiteit willen bewijzen de mogelijkheid om te voldoen aan de vereisten in deze regeling beschreven staan. Hoewel deze verordening misschien niet de oplossing biedt voor het reguleren van de ICO-markt, is het een belangrijke stap om normen en beschermingen vast te stellen voor wat een uitstekende financieringsbron is voor tech start-ups.

Volgens het rapport vormen ICO’s innovatieve financieringsmethodes, maar brengen ze ook aanzienlijke risico’s voor de markt, fraude en cyberbeveiliging met zich mee voor beleggers. Om de eindgebruiker te beschermen, moeten degenen die middels een ICO fondsen wensen te werven, zich registreren volgens de nieuw ontwikkelde verordening.

De huidige visie van de EU op cryptocurrencies is dat ze geen grote bedreiging vormen voor het bestaande financiële stelsel en, belangrijker nog, dat de EU ze niet als securities (effecten) classificeert. In een recent rapport dat onlangs door adviesbureau PwC en de Zwitserse Crypto Vally Association gepubliceerd werd, werden de verschillende manieren van aanpak voor ICO’s over de hele wereld behandeld:

De VS maken gebruik van een gecentraliseerd systeem waarin alle tokens die via een ICO worden aangeboden, als effecten verhandeld zullen worden. In Europa wordt daarentegen meer onderscheid gemaakt in tokens. De Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) classificeert tokens bijvoorbeeld in drie subcategorieën: asset-, payment- en utility-tokens, die geen daadwerkelijke investering vormen maar de koper directe toegang tot het product op de dienst van de ICO biedt. Ten slotte is de regelgeving in Azië zeer heterogeen; variërend van het verbod op, of het promoten van ICO-projecten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.102,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.131,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.189,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.191,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.291,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.291,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.102,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.131,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.189,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.191,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...