Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/07/2019 10:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2019 10:43

Europese Centrale Bank ontvangt bak met kritiek na uitspraak over bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: artjazz/Shutterstock

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar standpunt omtrent bitcoin (BTC) nog maar eens onderstreept tijdens een vraag-en-antwoord sessie die gisteren op 9 juli werd gehouden.


De ECB reageerde in de Q&A-sessie met de hashtag #AskECB op Twitter op de vraag of de bank plannen heeft om bitcoin op te nemen als reserve. Het antwoord van hoofdeconoom Philip Lane op die vraag was duidelijk en recht door zee. “Nee. Bitcoin is geen geldsoort, maar een activa die erg volatiel is”. Uit de reacties op Twitter blijkt dat men het niet eens lijkt te zijn met het antwoord van de ECB. Klik voor een volledig overzicht van de reacties hier.


Mati Greenspan, Senior Market Analyst bij eToro, liet ook van zich horen:


Een andere gebruiker op Twitter wijst op inflatie en de dalende koopkracht van de euro sinds haar introductie, door gebruik te maken van de ECB haar eigen berekeningen:
https://twitter.com/S__Nakamoto/status/1148629627998494721
In september van dit jaar gaf de president van het Europees Parlement, Mario Draghi, aan dat de ECB vooralsnog geen plannen heeft om een eigen cryptocurrency uit te brengen. Volgens Draghi bevindt de technologie achter cryptocurrencies zich nog in een te vroeg stadium.
In mei 2019 bracht de ECB een rapport uit over de impact van cryptocurrencies op de Europese economie. Hierin werd gesteld dat de cryptomarkt nog te klein is om noemenswaardige impact te hebben op de economie, maar dat de sector wel in de gaten gehouden moet worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie