Europese Centrale Bank ontvangt bak met kritiek na uitspraak over bitcoin (BTC)

859

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar standpunt omtrent bitcoin (BTC) nog maar eens onderstreept tijdens een vraag-en-antwoord sessie die gisteren op 9 juli werd gehouden.

De ECB reageerde in de Q&A-sessie met de hashtag #AskECB op Twitter op de vraag of de bank plannen heeft om bitcoin op te nemen als reserve. Het antwoord van hoofdeconoom Philip Lane op die vraag was duidelijk en recht door zee. “Nee. Bitcoin is geen geldsoort, maar een activa die erg volatiel is”. Uit de reacties op Twitter blijkt dat men het niet eens lijkt te zijn met het antwoord van de ECB. Klik voor een volledig overzicht van de reacties hier.

Mati Greenspan, Senior Market Analyst bij eToro, liet ook van zich horen:

Een andere gebruiker op Twitter wijst op inflatie en de dalende koopkracht van de euro sinds haar introductie, door gebruik te maken van de ECB haar eigen berekeningen:

In september van dit jaar gaf de president van het Europees Parlement, Mario Draghi, aan dat de ECB vooralsnog geen plannen heeft om een eigen cryptocurrency uit te brengen. Volgens Draghi bevindt de technologie achter cryptocurrencies zich nog in een te vroeg stadium.

In mei 2019 bracht de ECB een rapport uit over de impact van cryptocurrencies op de Europese economie. Hierin werd gesteld dat de cryptomarkt nog te klein is om noemenswaardige impact te hebben op de economie, maar dat de sector wel in de gaten gehouden moet worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€7.983,11 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.952,62 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.950,58 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.966,30 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.883,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€7.926,98 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.083,12 Kopen
Laatste nieuws