Roy van Krieken Roy van Krieken
16/12/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 13:05

Federal Reserve: Crypto zal de financiële stabiliteit niet beschadigen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Federal Reserve Crypto zal de financiële stabiliteit niet beschadigen

Foto: Niphon Subsri/Shutterstock

De laatste tijd komen er ontzettend veel geluiden naar buiten omtrent de Verenigde Staten en mogelijke stappen die het land gaat nemen ter regulatie van de crypto sector. Over het algemeen zijn de berichten redelijk positief en hoeven crypto investeerders zich vooralsnog weinig zorgen te maken. Zelfs de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, laat nu weten dat zij niet verwachten dat de crypto industrie voor grote problemen kan gaan zorgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Jerome Powell over crypto

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, liet tijdens een speech weten dat hij ‘s nachts niet wakker ligt van de groeiende adoptie van de crypto industrie in het land. Hij ziet de wereld van cryptocurrencies simpelweg niet als een grote dreiging voor de financiële stabiliteit van de Amerikaanse markten.

Stablecoins zijn voor veel Amerikaanse regulatoren de grootste valkuil. Veel senatoren, en zelfs de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), spreken zich regelmatig negatief uit over de stablecoin sector. Powell heeft echter een meer genuanceerde blik.

Hij schaart zich volledig achter een rapport dat werd opgesteld door de ‘President’s Working Group on Financial Markets’ commissie. Dit rapport werd aan het begin van november vrijgegeven en stelt dat stablecoins in de nabije toekomst gereguleerd moeten worden, maar dat deze soort cryptocurrencies ook erg nuttig kunnen zijn.

“Stablecoins kunnen zeker een nuttig en consumenten dienend deel van het financiële systeem zijn als zij op een juiste manier gereguleerd zijn. Op dit moment zijn ze dat niet. Ze hebben de potentie om te schalen, zeker als ze geassocieerd zouden worden met een van de grote tech netwerken die op dit moment bestaan.”

Het is duidelijk dat ook Powell een voorstander is van regulatie van de stablecoin sector. Het zou daarom niet verrassend zijn als we op de korte termijn concrete stappen zullen zien vanuit de Amerikaanse overheid om voor eens en altijd de stablecoin sector aan een stelsel van regulatie onderhevig te laten zijn.

De woorden van Powell zijn niet bepaald slechts nieuws voor de crypto gemeenschap. Als voorzitter van de centrale bank heeft hij een behoorlijke vinger in de pap als het op mogelijke nieuwe regulatie aankomt en hij is eigenlijk best positief.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie