franse_parlementsleden_roepen_regering_op_om_te_investeren_in_blockchain

Franse parlementsleden roepen regering op €500 miljoen in blockchain te investeren

0

Twee Franse parlementsleden, Jean-Michel Mis en Laure de La Raudière, hebben de Franse regering opgeroepen om in de komende drie jaar €500 miljoen te investeren in blockchain-projecten en daarmee het land, in navolging van Malta, op de kaart te zetten als “blockchain-natie”. De twee afgevaardigden brachten een rapport uit met daarin 20 voorstellen over hoe de ontwikkeling en de massa-adoptie van de technologie kan worden ondersteund, meldt het Franse financiële dagblad Les Échos.

Met blockchain willen we dat Frankrijk dit keer het voortouw neemt. Frankrijk moet een beleidsstrategie opstellen rondom de blockchain-technologie. De staat moet economische sectoren kunnen leiden.

Aldus Laure de La Raudière. Jean-Michel Mis noemt 2018 als “het jaar nul” van de popularisering van blockchain in Frankrijk en stelt dat “2019 het jaar moet worden van de opkomst van dit ecosysteem”. Daarnaast pleiten beide parlementsleden voor experimenten met een digitale valuta uitgegeven door een centrale bank. Daarvoor wijzen zij de Europese Centrale Bank (ECB), die in september nog te kennen gaf vooralsnog geen plannen te hebben voor eigen cryptocurrency, aan als ideale kandidaat, maar ook de Banque de France (de centrale bank van Frankrijk) wordt hiervoor aangemerkt.

De La Raudiere (van Les Républicains) en Mis (van La République En Marche!; de partij van president Macron) stellen ook dat Frankrijk aantrekkelijker gemaakt moet worden voor miners, door crypto-mining te erkennen als “elektro-intensieve activiteit”, waarmee private mining-ondernemingen aanspraak kunnen maken op een goedkoper stroomtarief. Ook pleit Mis voor “onze eigen mining-farms in Frankrijk”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws