Rico Engelbarts
14/07/2018 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2018 18:33

Heroverweging crypto-verbod India? Mogelijk cryptocurrencies beschouwd als commodities

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
autoriteiten_heroverwegen_crypto_verbod_cryptocurrencies_mogelijk_commodities

Een anonieme Indiase overheidsfunctionaris heeft door laten schemeren dat bij de Indiase autoriteiten het algemeen verbod op cryptocurrency nog niet aan de orde is geweest en dat ze eerder geneigd zijn cryptocurrencies als commodities te behandelen.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Verbod van RBI

Op 5 april, had de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, een circulaire uitgegeven aan alle gereguleerde financiële instellingen, waaronder banken, waarin hen verboden werd om diensten te verlenen aan bedrijven in de cryptocurrency-sector. Het beleid verplichtte banken ook om te voorkomen dat particuliere klanten cryptocurrencies kopen met geld van de door hen beheerde bankrekeningen. Met een implementatietermijn van drie maanden begon het verbod (dat overigens zonder enig onderzoek of overleg uitgeroepen werd) effectief op donderdag 5 juli. Het hoogste gerechtshof van India weigerde in een uitspraak op 3 juli om enig uitstel te verlenen voor dit verbod.

Advertentie

Verbod of regulatie

Na 5 juli werd er een intergouvernementele commissie ingesteld voor het vaststellen van een beleid voor de crypto-industrie. De overheidsfunctionaris merkte echter op dat de kwestie over het algemene verbod nog niet in overweging is genomen bij de commissie, en zei dat niemand heeft gezegd dat crypto volledig verboden moet worden.

Het gaat hier om het reguleren van de handel en we moeten weten waar het geld vandaan komt. Door het toe te staan als een commodity kunnen we de handel beter reguleren, dus er wordt gekeken naar die mogelijkheid.

Verder zei de anonieme overheidsfunctionaris dat de commissie zich meer zorgen maakt over hoe crypto-handel goed gereguleerd kan worden, want goede regulatie zou de autoriteiten in staat stellen om de herkomst van geld te achterhalen. Het beschouwen van crypto als commodities zou een goede stap in de richting van regulatie zijn, en daarmee een goede stap voor de handel.

Handel is geen misdrijf, de meesten van ons handelen in verschillende beleggingscategorieën op de aandelenmarkt. Dus waarom zou dit (crypto) iets anders zijn? Wat er moet komen is een mechanisme dat garandeert dat het gebruikte geld niet illegaal is, en het terugleiden van het geld tot de bron is het belangrijkste.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie