Erik Juffermans Erik Juffermans
20/02/2024 17:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 15:35

Hong Kong begint massaal grote crypto spelers aan te trekken

Bitcoin-BTC
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hong Kong begint massaal grote crypto spelers aan te trekken

Foto: ESB Professional/Shutterstock

Ondanks het verbod op crypto in China, heeft Hong Kong in augustus vorig jaar de deuren geopend voor de crypto-industrie en geeft het licenties uit aan crypto exchanges. Dat de Aziatische stadstaat sinds vorig jaar alle zeilen bijzet om een globale crypto hub te worden, is duidelijk. Maar hoe staat het er nu voor?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hong Kong maakt grote crypto stappen

Nog geen jaar na de nieuwe crypto-vriendelijke stap, zijn er al meerdere bedrijven die bij de Hong Kongse Securities & Futures Commission (SFC) hebben aangeklopt voor een vergunning. Deze bedrijven zijn voornamelijk afkomstig uit Zuidoost-Aziatische jurisdicties zoals Singapore, maar ook Chinese partijen hebben zich gemeld.

Zo begon in januari de Chinese broker Tiger Brokers met het aanbieden van crypto diensten aan professionele beleggers en financiële instituties in Hong Kong. De broker heeft in totaal bijna $19 miljard aan beheerd vermogen, en is dus zeker geen kleine speler.

“Tiger Brokers (HK) heeft de licentie om virtuele assets te verhandelen voor professionele investeerders via een door de SFC-gelicenseerd virtueel asset platform en we zullen particuliere klanten accepteren zodra de SFC dit goedkeurt. Inwoners van Hong Kong zullen naast aandelen, opties, futures, fondsen en ETF’s, virtuele assets zoals bitcoin en ethereum kunnen verhandelen,” aldus de CFO van Tiger Brokers.

Ook heeft de broker aangegeven het noteren van andere altcoins te overwegen. Daarnaast verkent de broker uitbreidingen naar andere landen waaronder Australië, de VS, Singapore, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. De broker zegt de opkomst van crypto te herkennen en dit dus als natuurlijke uitbreiding van het aanbod te zien.

Aziatische bitcoin ETF’s op komst

Naast het uitgeven van licenties aan crypto exchanges, is Hong Kong ook bezig met de lancering van een eigen bitcoin (BTC) spot ETF. Deze plannen werden eind vorig jaar al in gang gezet, maar sinds de lancering van de Amerikaanse bitcoin-ETF’s zijn deze plannen in een stroomversnelling gekomen.

Eind januari was de prognose dat een  bitcoin ETF in Hong Kong slechts een kwestie van weken zou zijn. Meerdere aanvragen liggen momenteel op tafel bij de SFC, dus nu is het wachten tot de commissie groen licht geeft. De lancering van een potentieel bitcoin-ETF in Hong Kong zou een grote stap zijn voor de Aziatische, maar ook de globale, crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie