Rico Engelbarts
01/11/2018 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2018 20:00

Hong Kong stelt nieuwe regelgeving voor cryptocurrencies en exchanges voor

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
hong_kong_stelt_nieuwe_regelgeving_voor_cryptocurrency_en_exchanges_voor

De Hong Kongse Securities and Futures Commission (SFC) heeft op donderdag 1 november een verklaring uitgegeven waarin staat dat de instantie, ter verbetering van de bescherming van beleggers, cryptocurrencies onder haar regelgeving voor effecten (securities) zal laten vallen. Tevens komt de financiële toezichthouder in de verklaring met een conceptueel kader voor de potentiële regulering voor cryptocurrency-exchanges.
Als Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China, verschilt het autonome Hong Kong aanzienlijk in haar benadering van cryptocurrency met het vasteland van China, dat in september 2017 alle crypto-exchanges in het land verbood, evenals initial coin offerings (ICO’s). Ook blokkeerde China twee maanden geleden de toegang tot buitenlandse exchanges.
In wat de SFC een “leidraad voor de wettelijke normen” noemde, zette de commissie een reeks stappen in gang die volgens de Ashley Alder, de voorzitter van de SFC, zullen uitmonden in een formele regelgeving. In een andere persverklaring zei hij het volgende:

De vandaag aangekondigde maatregelen stellen ons in staat het beheer of de distributie van cryptocurrencies op de een of andere manier te reguleren, zodat de belangen van beleggers beschermd zullen worden op het niveau van het fondsbeheer of distributie, of allebei. We hopen het verantwoordelijke gebruik van nieuwe technologieën aan te moedigen en beleggers ook meer keuzes en betere resultaten te bieden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie