Rico Engelbarts
23/07/2018 19:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2018 19:41

Indiase RBI bank dringt nu zelf ook aan op regulatie crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Indiase_Reserve_bank_india_RBI_dringt_nu_zelf_ook_aan_op_crypto_regulatie

De centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), heeft er bij het Indiase Hooggerechtshof op aangedrongen om cryptocurrencies te reguleren, meldt de lokale krant Financial Express.
Het was voor het eerst dat de RBI pleitte voor regulering van de binnenlandse crypto-sector, tijdens een hoorzitting bij het Hooggerechtshof afgelopen vrijdag. Eerder verbood de RBI banken om zaken te doen met crypto-bedrijven.
Op 5 april, had de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, een circulaire uitgegeven aan alle gereguleerde financiële instellingen, waaronder banken, waarin hen verboden werd om diensten te verlenen aan bedrijven in de cryptocurrency-sector. Het beleid verplichtte banken ook om te voorkomen dat particuliere klanten cryptocurrencies kopen met geld van de door hen beheerde bankrekeningen
Nu heeft de advocaat van de RBI, Shyam Divan, echter tegenover het Hooggerechtshof onder leiding van opperrechter Dipak Misra, verklaard dat het noodzakelijk is om Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te reguleren, aangezien de huidige maatregelen alleen maar illegale transacties zullen aanmoedigen.
Vorige week stelde het Hooggerechtshof de laatste hoorzitting over het verbod van de RBI op crypto-handel, die gepland was op 20 juli, uit tot 11 september.
Onlangs liet een anonieme Indiase overheidsfunctionaris weten dat bij de Indiase autoriteiten het algemeen verbod op cryptocurrency nog niet aan de orde is geweest en dat ze eerder geneigd zijn cryptocurrencies als commodities te behandelen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie