Indiase_Reserve_bank_india_RBI_dringt_nu_zelf_ook_aan_op_crypto_regulatie

Indiase RBI bank dringt nu zelf ook aan op regulatie crypto

0

De centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), heeft er bij het Indiase Hooggerechtshof op aangedrongen om cryptocurrencies te reguleren, meldt de lokale krant Financial Express.

Het was voor het eerst dat de RBI pleitte voor regulering van de binnenlandse crypto-sector, tijdens een hoorzitting bij het Hooggerechtshof afgelopen vrijdag. Eerder verbood de RBI banken om zaken te doen met crypto-bedrijven.

Op 5 april, had de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, een circulaire uitgegeven aan alle gereguleerde financiële instellingen, waaronder banken, waarin hen verboden werd om diensten te verlenen aan bedrijven in de cryptocurrency-sector. Het beleid verplichtte banken ook om te voorkomen dat particuliere klanten cryptocurrencies kopen met geld van de door hen beheerde bankrekeningen

Nu heeft de advocaat van de RBI, Shyam Divan, echter tegenover het Hooggerechtshof onder leiding van opperrechter Dipak Misra, verklaard dat het noodzakelijk is om Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te reguleren, aangezien de huidige maatregelen alleen maar illegale transacties zullen aanmoedigen.

Vorige week stelde het Hooggerechtshof de laatste hoorzitting over het verbod van de RBI op crypto-handel, die gepland was op 20 juli, uit tot 11 september.

Onlangs liet een anonieme Indiase overheidsfunctionaris weten dat bij de Indiase autoriteiten het algemeen verbod op cryptocurrency nog niet aan de orde is geweest en dat ze eerder geneigd zijn cryptocurrencies als commodities te behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws