Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Interpol reduceert cryptojacking van 20.000 geïnfecteerde routers met 78%

De internationale politie organisatie Interpol, heeft de hoeveelheid cryptojacking, het hacken van computers om ze te gebruiken voor het illegaal minen van cryptocurrency, met maar liefst 78% gereduceerd.

Interpol’s Global Complex for Innovation (IGCI) werkte samen met Trend Micro, een internationaal cybersecurity bedrijf uit Japan, blijkt uit een blogartikel gepubliceerd op 8 januari. Het initiatief van beide partijen was een vijf maanden lange operatie vanuit Singapore genaamd: Goldfish Alpha.

- Advertentie -

Interpol identificeerde een wereldwijde cryptojacking campagne dat misbruik maakte van de kwetsbaarheid in MikroTik-routers. Een persbericht van Interpol, gepubliceerd op 8 januari, meldt dat cryptojacking een groeiende dreiging is en dat slachtoffers zich vaak er niet eens van bewust zijn.

De Goldish Alpa operatie begon in juni 2019 en kwam toen 20.000 gehackte routers op het spoor in de regio Zuidoost-Azië, waaronder in de landen Brunei, Cambodia, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam. Het aantal in de regio staat voor bijna een vijfde (18%) van het totaal aan geïnfecteerde apparaten wereldwijd.

Interpol meldt dat de operatie in november is afgerond en dat toen de hoeveelheid van geïnfecteerde routers met 78% is gereduceerd. Het gaat dan voornamelijk om de “Coinhive” cryptojacker die gebruikt wordt om monero (XMR) te minen.

Craig Jones, directeur van cybercrime bij Interpol, zegt het volgende erover:

Wanneer we worden geconfronteerd met opkomende cybercriminaliteit als cryptojacking, kan het belang van sterke partnerschappen tussen politie en cybersecurity-industrie niet genoeg worden benadrukt.

Door de expertise en gegevens over cyberdreigingen in de particuliere sector te combineren met de onderzoeksmogelijkheden van wetshandhaving, kunnen we onze gemeenschappen het beste beschermen tegen alle vormen van cybercriminaliteit

Van de zomer had de Franse politie ook een groot netwerk voor cryptojacking, een zogenaamd botnet, opgerold. Tevens werden van de zomer in Japan 16 personen gearresteerd omtrent een cryptojacking-zaak.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.209,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.209,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...