Rico Engelbarts
22/05/2018 11:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2018 11:14

IT-ministerie China: 2017 zag piek investeringen in binnenlandse blockchain-industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
china_IT_ministerie_zag_piek_in_binnenlandse_blockchain_investeringen

Een belangrijke white paper over de blockchain-industrie, gepubliceerd door het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie, onthult dat de binnenlandse blockchain-industrie een “exponentiële” groei zag in 2017, volgens een persbericht van het ministerie gisteren, 21 mei.
Het 157 pagina’s tellende rapport laat zien dat in 2017 178 nieuwe blockchain-startups zijn gelanceerd in China, waarmee het totale aantal op 456 komt. Dit is vergelijkbaar met 136 nieuwe startups in 2016, een cijfer dat de groei van de twee voorafgaande jaren al had verdrievoudigd.
Het rapport laat ook zien dat 2017 tot nu toe een piek in de investeringen in blockchain-technologie zag, met 100 van de in totaal 249 financiering-initiatieven in blockchain-startups die in 2017 zijn gerapporteerd; meer dan dat tussen 2014 en 2016 gerapporteerd is. Met name 68 nieuwe financierings-initiatieven. Noemenswaardig zijn ook de 68 nieuwe financierings-initiatieven die alleen al zijn gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2018.
In het uitgebreide rapport staat dat “blockchain-technologie is uitgegroeid tot het niveau van een nationale wetenschaps- en technologie-strategie”, erop wijzend dat het Chinese beleid en regelgevingskader voor blockchain “geleidelijk verbeterd is”. Het rapport van het ministerie vermeldt ook dat de nieuwe sector de ontwikkeling van traditionele industrieën “opvoert” door “de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren”.
Teven herhaalt het rapport dat China tot nu toe de meeste blockchain-octrooien van alle landen ter wereld heeft ingediend, maar merkt wel op dat de verouderde octrooiwet van 2008 mogelijk moet worden herzien om de innovatie in de sector bij te houden.
Het ministerie herhaalt echter haar standpunt ten aanzien van “bepaalde risico’s die niet genegeerd kunnen worden”, met name met betrekking tot initial coin offerings (ICO’s), piramidespelen en frauduleus gedrag. Een parallel trekkend met het vroege internet, raadt de white paper waakzaamheid aan tegen de “buitensporige speculatie” en “valse propaganda” die de blockchain-ruimte in gevaar kunnen brengen.
Het document isoleert ook technische risico’s, zoals “loopholes” in cryptografische beveiliging, 51% attacks en de nieuwe “onbewezen” consensus-mechanismen die zijn voorgesteld om Proof-of-Work te vervangen, waarbij het rapport benadrukt dat deze allemaal zorgvuldig overwogen moeten worden om collectief verlies van digitale assets te voorkomen.
Vorige maand werkte de Chinese overheid samen met een lokaal VC-bedrijf om het Blockchain Industrial Park in Hangzhou te lanceren, in een poging om meer dan $1,6 miljard aan blockchain-projecten te besteden, waarvan meer dan 20% door de lokale overheid gefinancierd zal worden. Twee weken later onthulde China’s National Audit Office, dat alle overheidsgerelateerde financiële transacties afhandelt, dat het een blockchain-systeem overweegt om haar omslachtige dataopslag en management-infrastructuur een nieuw leven in te blazen.
In maart werd een memo van de Chinese regering gelekt met gedetailleerde plannen om een “International Blockchain Investment Development Center” te creëren en in februari kwam het nieuws over een patent dat was ingediend door de, door de overheid gecontroleerde, Bank of China, voor een oplossing om platforms voor blockchain-technology te beklimmen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie