Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Italië wil blockchain-technologie gebruiken in de verzekeringssector

Italië overweegt om blockchain-technologie toe te passen op verzekeringen, voornamelijk omtrent stormschade. Deze zogenaamde smart parametric policies zouden mensen automatisch uit kunnen betalen als zij verzekerd zijn tegen stormschade, vertraagde vluchten en verloren bagage.

Het blockchain-project zal gebruik maken van smart contracts en distributed ledger technology (DLT), en wordt ontwikkeld door de Catholic University en Reply in de Insurance Blockchain Sandbox; een gecontroleerde omgeving waarin verzekeraars nieuwe diensten en technologieën kunnen testen.

- Advertentie -

Het project wordt ondersteund door verzekeraar Aon alsmede Italiaanse verzekeringsbedrijven als Mediolanum Assicurazioni, Cargeas Assicurazioni, Nobis Filo Diretto and Reale Mutua. Ook hebben drie Italiaanse banken, Banca Mediolanum, Banca Popolare di Sondrio and UBI Banca, geïnvesteerd in het project.

Het doel van het project is om te testen hoe digitalisering en blockchain-technologie het proces van deze smart policies kan verbeteren. Tevens zou de automatische en transparante werking naar snellere en goedkopere transacties moeten leiden.

Onlangs kwam naar buiten dat Italië samen met Zweden en Tsjechië het Europese Blockchain Partnership het komende jaar zal gaan leiden.

Vorige maand liet San Marino, het kleine landje in het noorden van Italië, weten dat het een wereldwijde hub voor blockchain-technologie wil worden.

Benieuwd naar wat de koers van bitcoin, de meest dominante cryptocurrency, gaat doen? Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in een analyse verwerkt. Zijn laatste artikel kan je hier vinden!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.282,31 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.282,31 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...