Kevin Schijven Kevin Schijven
17/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2019 06:00

Italië wil blockchain-technologie gebruiken in de verzekeringssector

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
italie_wil_blockchain-technologie_gebruiken_in_de_verzekeringssector

Italië overweegt om blockchain-technologie toe te passen op verzekeringen, voornamelijk omtrent stormschade. Deze zogenaamde smart parametric policies zouden mensen automatisch uit kunnen betalen als zij verzekerd zijn tegen stormschade, vertraagde vluchten en verloren bagage.
Het blockchain-project zal gebruik maken van smart contracts en distributed ledger technology (DLT), en wordt ontwikkeld door de Catholic University en Reply in de Insurance Blockchain Sandbox; een gecontroleerde omgeving waarin verzekeraars nieuwe diensten en technologieën kunnen testen.
Het project wordt ondersteund door verzekeraar Aon alsmede Italiaanse verzekeringsbedrijven als Mediolanum Assicurazioni, Cargeas Assicurazioni, Nobis Filo Diretto and Reale Mutua. Ook hebben drie Italiaanse banken, Banca Mediolanum, Banca Popolare di Sondrio and UBI Banca, geïnvesteerd in het project.
Het doel van het project is om te testen hoe digitalisering en blockchain-technologie het proces van deze smart policies kan verbeteren. Tevens zou de automatische en transparante werking naar snellere en goedkopere transacties moeten leiden.
Onlangs kwam naar buiten dat Italië samen met Zweden en Tsjechië het Europese Blockchain Partnership het komende jaar zal gaan leiden.
Vorige maand liet San Marino, het kleine landje in het noorden van Italië, weten dat het een wereldwijde hub voor blockchain-technologie wil worden.
Benieuwd naar wat de koers van bitcoin, de meest dominante cryptocurrency, gaat doen? Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in een analyse verwerkt. Zijn laatste artikel kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie