Kevin Schijven Kevin Schijven
11/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2019 06:00

San Marino is op weg om een wereldwijde blockchain hub te worden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
San Marino is op weg om een wereldwijde blockchain-hub te worden

San Marino, het kleine landje in het noorden van Italië, wil een globale hub voor blockchain-technologie worden. De microstaat heeft op 7 juni aangekondigd dat het zich zal richten op innovatie en regelgeving in de cryptocurrency-markt.
De San Marinese overheid heeft de macht en verantwoordelijkheid overgedragen aan het staatsbedrijf San Marino Innovation om regelgeving omtrent blockchains en cryptocurrencies op te zetten en uit te voeren.
Het staatsbedrijf krijgt de opdracht om de huidige regelgeving te analyseren en nieuwe wetgeving op te zetten. Het voornaamste doel is om de grootste en beste blockchain-bedrijven in de wereld aan te trekken naar het land.
Sergio Mottola, president van San Marino Innovation, zegt het volgende erover:

San Marino zit in een goede positie om een wereldwijde hub te worden op het gebied van blockchain. Door deze ontwrichtende technologie te cultiveren, wil onze republiek een leider worden in blockchain-technologie, met gunstige regels en wetgeving voor het aantrekken en incuberen van innovatieve startups. Het doel is om een optimale omgeving te creëren waarin nieuwe ideeën met betrekking tot de digitale economie kunnen floreren.

San Marino Innovation heeft gelijk aangekondigd dat het José Maria Macedo heeft aangenomen als de tokeconomy expert. Hij was voormalig het hoofd van consultancy bij AmaZix, een groot blockchain-bedrijf. Hij zegt:

Het is een eer om te zijn geselecteerd om deel te nemen aan het comité van San Marino Innovation. Met steun van de overheid bouwt het bedrijf een ecosysteem op dat de beste blockchain-bedrijven uit de hele wereld zal aantrekken. Dit garandeert San Marino zijn plaats als de belangrijkste wereldwijde hub in de blockchain-sector.

Deze maand komen de landen van de G20 bijeen om internationale regelgeving omtrent cryptocurrencies te bespreken. De G20 topontmoeting zal plaatsvinden op 28 en 29 juni in Osaka, Japan. Leiders in Financiën kwamen dit weekend al bijeen in Fukuoka om de eerste details te bespreken.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie