Roy van Krieken Roy van Krieken
25/12/2023 18:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2023 17:29

Japan komt met grote belastinghervorming voor crypto-industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
tax-bitcoin-japan-belasting-crypto

Foto: Shutterstock/Andrey Aboltin

Japan staat op het punt een significante verandering in zijn belastingbeleid te ondergaan, die de manier waarop bedrijven omgaan met crypto zou kunnen transformeren. Na een recent kabinetsbesluit streeft de regering ernaar de belasting op ongerealiseerde crypto-winsten voor bedrijven af te schaffen. Dit voorstel, dat nog moet worden goedgekeurd door de nationale wetgevers, zou de lasten van bedrijven die in digitale activa handelen kunnen verlichten en Japan positioneren als een gunstiger klimaat voor crypto-innovatie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Huidige situatie en voorgestelde crypto-wijzigingen

Onder de huidige wetgeving moeten Japanse bedrijven belasting betalen over de papieren winsten van hun cryptocurrency-bezittingen, een regel die zwaar weegt op bedrijven die in deze volatiele activa investeren. De voorgestelde hervorming wil deze belasting alleen toepassen op daadwerkelijke gerealiseerde winsten bij de verkoop van cryptocurrencies, in lijn met de belastingregels die al gelden voor particuliere beleggers. Deze stap is bedoeld om investeringen en ontwikkelingen in de crypto- en Web3-sector te stimuleren.

Als de wetgeving wordt aangenomen, zou dit een significante verandering betekenen voor bedrijven die in crypto actief zijn. Het zou niet alleen de belastingdruk verlichten maar ook een stimulans kunnen zijn voor meer bedrijven om te investeren in en te innoveren met crypto en gerelateerde technologieën.

Het voorstel om de belasting op ongerealiseerde crypto-winsten af te schaffen is een belangrijke indicator van Japan’s bereidheid om een leidende rol te spelen in de crypto-industrie. Dit beleid, dat in april 2024 van kracht zou kunnen worden, is onderdeel van een beweging die waarschijnlijk wereldwijd de aandacht zal trekken van zowel investeerders als andere regeringen die overwegen hoe om te gaan met de belasting van digitale activa.

Advertentie

Belasting in Nederland

Belasting is natuurlijk niet alleen in Japan een ding. Ook in Nederland moet iedereen er elk jaar aan geloven. Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat crypto investeerders op moeten letten. De peildatum voor je investeringen is namelijk 1 januari 00:00 en dit jaar zijn er een aantal belangrijke regels veranderd. Wil je meer weten over je belastingaangifte en crypto, lees dan dit artikel waar we dieper ingaan op de feiten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie