japanse_toezichthouder_reageert_op_geruchten_goedkeuring_bitcoin_etf

Japanse toezichthouder reageert op geruchten rondom goedkeuring Bitcoin-ETF

0

Al een tijd heersen er geruchten dat de Financial Services Agency (FSA), de Japanse financiële toezichthouder, een aanvraag voor een Bitcoin-ETF aan het overwegen is. Het agentschap laat in een reactie weten hoe het echt zit.

Volgens een aantal media zou de FSA een of meerdere Bitcoin-ETF’s aan het overwegen zijn. Echter blijkt dit volgens de toezichthouder niet waar te zijn. Een woordvoerder laat in een schriftelijke reactie weten:

Het is niet zo dat we overwegen ETF’s die crypto-activa volgen goed te keuren … we overwegen momenteel niet om ze goed te keuren.

De woordvoerder legt verder uit dat het agentschap een onderzoek heeft gedaan. Daaruit bleek dat op cryptocurrency-gebaseerde ETF’s op maatschappelijk vlak onbelangrijk zijn. De FSA denkt daarom dat er geen behoefte is aan crypto-derivaten die op beurzen kunnen worden verhandeld.

In oktober vorig jaar publiceerde het agentschap nog nieuwe richtlijnen voor de crypto-industrie. De toezichthouder keurde de Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCE) goed als zelfregulerend orgaan binnen de industrie. De associatie zal volgens de toezichthouder verschillende problemen aan gaan pakken, zoals het feit dat in de industrie de nadruk nog te veel op winstgevendheid ligt.

Ook ICO’s zouden in de toekomst goedgekeurd kunnen gaan worden. De toezichthouder publiceerde onlangs een document waarin het beschrijft welke aspecten van ICO’s gereguleerd moeten worden. De focus ligt hierbij vooral op “investment-type ICO’s”. Het lijkt erop dat deze op dezelfde manier als traditionele effecten-bedrijven gereguleerd gaan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws