Simon Bosch Simon Bosch
20/02/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2022 17:04

Je bitcoins zijn niet altijd veilig bij exchanges, zegt Kraken CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Handelsvolume van Kraken stijgt ondanks aanval van SEC

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Canada wordt op stelten gezet door vrachtwagenbestuurders, die van mening zijn dat de coronamaatregelen in het land de vrijheid teveel beperken. Onlangs hebben de bestuurders bruggen, straten en zelfs de grensovergang bij de Verenigde Staten geblokkeerd om gehoord te worden. Ze werden financieel gesteund met behulp van wallets voor cryptovaluta, maar de wallets van mensen die tegen de Canadese wet ingaan zijn nu op een zwarte lijst gezet door de overheid. Kraken CEO Jesse Powell heeft nu verklaard hoe exchanges om moeten gaan met sociale paniek.

Grote verkoopgolf Coinbase aandelen door ARK Invest
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Gedwongen meewerken met overheid

De topman schrijft op Twitter hoe de overheid van het land in staat is om met sancties burgers te dwingen de regels te accepteren. Een volger vroeg Powell of Kraken, wat een exchange is zoals we in Nederland Bitvavo kennen, investeringen van mensen op het platform zou bevriezen als de politie daarom zou vragen. Hij antwoordde afgelopen vrijdag het volgende:

100% zeker. Het is eerder gebeurd en het zal opnieuw gebeuren, en ja, we zullen gedwongen worden om mee te werken. Als je je hier zorgen om maakt, houd je kapitaal dan niet bij een gecentraliseerde of gereguleerde custodian. We kunnen je niet beschermen. Haal je coins en cash daar weg, en handel alleen direct met anderen. — Kraken-CEO Jesse Powell

Advertentie

Ook wel logisch

Dat is stevige taal. Het ligt natuurlijk ook voor de hand, en eigenlijk is dit niets anders dan wat er sowieso al gebeurt in de wereld. Als een crimineel in Europa (en in vrijwel elk ander land) een misdrijf pleegt, dan wordt zijn of haar bankrekening bevroren. In veel landen met een duidelijk, eerlijk rechtssysteem wordt het vermogen pas geconfisqueerd door de politie als de verdachte schuldig bevonden wordt.

De grens is soms natuurlijk lastig te bepalen, zeker als een land op stelten staat. Als er nieuwe wetten ingevoerd worden, zoals omtrent lockdowns, dan loop je het risico dat je je niet meer aan de wet houdt. Ga je dan tegen de wet in, of doe je dan beroep op andere wetten? Soms is het een grijs gebied, en zeker in een tijd van grootschalige paniek is onrust een reële mogelijkheid. Overigens moet Krakens Jesse Powell niet verward worden met Jerome Powell, dat is het huidige hoofd van de Federal Reserve.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie