Roy van Krieken Roy van Krieken
16/09/2022 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2022 16:11

Joe Biden komt met baanbrekend raamwerk voor crypto regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Joe Biden komt met baanbrekend raamwerk voor crypto regulatie

Foto: Matt Smith Photographer / Shutterstock.com

President Joe Biden en zijn regering is al langer bezig om voor eens en altijd de crypto industrie in de Verenigde Staten netjes te reguleren. Vooral naarmate de crypto industrie steeds in populariteit groeit, is het volgens het Witte Huis van groot belang om wetgeving wat betreft het crypto ecosysteem op te zetten. Vandaag publiceerde het Witte Huis enkele rapporten waarin zij methodes om de crypto industrie te reguleren uiteenzetten.

Rechtszaak tegen Coinbase gaat toch door, BTC koers reageert heftig
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Amerikaanse crypto regulatie

Volgens het Witte Huis zorgt de crypto markt voor bepaalde risico’s. Niet alleen voor gebruikers, maar voor het hele financiële systeem an sich. Vooral de volatiliteit van de crypto markt baart het Witte Huis zorgen. Immers, de totale marktkapitalisatie van de crypto markt is op dit moment nog slechts een derde van wat het aan het einde van 2021 was.

“Digitale activa vormen aanzienlijke risico’s voor consumenten, investeerders en bedrijven. De prijzen van deze activa kunnen zeer volatiel zijn: de huidige wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies is ongeveer een derde van de piek in november 2021.”

Advertentie

Crypto criminaliteit

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe raamwerk dat het Witte Huis bekend maakte heeft betrekking op de bestrijding van ‘crypto criminaliteit’. Het rapport stelt een aantal manieren voor waarop criminaliteit binnen de crypto sector aangepakt kan gaan worden. De voorstellen die worden gedaan gaan best wel gedetailleerd in op de kwestie.

“De president zal beoordelen of het Congres moet worden verzocht de Bank Secrecy Act, de anti-tip-off statuten en de wetten tegen het zonder vergunning verzenden van geld zodanig te wijzigen dat deze expliciet van toepassing zijn op aanbieders van diensten met betrekking tot digitale activa – waaronder uitwisselingen van digitale activa en platforms voor non-fungible tokens (NFT),” aldus president Biden.

De ‘digitale dollar’

Ook wordt er verwezen naar een mogelijke ‘digitale dollar’. Volgens het rapport van het Witte Huis zou een dergelijke central bank digital currency (CBDC) flink wat voordelen kunnen bieden. Het onderzoek naar de uitrol van de digitale dollar moet daarom volgens het rapport voortgezet worden.

“De verslagen moedigen de Federal Reserve aan om haar lopende CBDC-onderzoek, experimenten en evaluatie voort te zetten en pleiten voor de oprichting van een door de Treasury geleide interdepartementale werkgroep om de inspanningen van de Federal Reserve te ondersteunen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie