Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2024 19:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2024 14:43

Mark Cuban: Biden kan verkiezingen winnen door crypto-regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Shark Tank's miljardair Mark Cuban gehackt, crypto vermogen in rook op

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Mark Cuban, de bekende miljardair en investeerder, heeft een krachtige oproep gedaan aan het Amerikaanse Congres. Hij pleit voor duidelijkere regulaties van crypto en stelt voor om het toezicht over de crypto-sector toe te wijzen aan de Commodities Futures Trading Commission (CFTC). Deze stap zou niet alleen meer helderheid verschaffen maar ook een cruciale rol kunnen spelen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2024.

Cuban’s visie op crypto-regulatie

Mark Cuban gelooft dat een specifieke wetgeving voor de crypto industrie, vergelijkbaar met de registratievereisten voor andere sectoren, de sleutel kan zijn tot stabiliteit en vertrouwen. Hij suggereert zelfs dat een beter gereguleerde omgeving de kansen van de huidige president Joe Biden voor een herverkiezing zou kunnen verhogen. Volgens Cuban zou dit de problemen, veroorzaakt door de huidige onzekerheid onder cryptobedrijven en investeerders, effectief kunnen oplossen.

De rol van de SEC, onder leiding van Gary Gensler, is door Cuban onder vuur genomen. Hij beschuldigt de SEC ervan een te strenge benadering te hanteren, wat legitieme crypto-ondernemingen in de VS bijna onmogelijk maakt. Met 46 handhavingsacties tegen crypto-firma’s in 2023 alleen wordt Gensler’s aanpak als een groot struikelblok gezien. Cuban stelt dat als Biden de verkiezingen verliest, dit grotendeels te wijten zou kunnen zijn aan het falen van de SEC om de crypto-stemmers, die een belangrijke demografische groep vormen, te beschermen.

“Crypto is een steunpilaar bij jongere en onafhankelijke kiezers. Gensler HEEFT GEEN ENKELE BELEGGER BESCHERMD TEGEN FRAUDE,” aldus Cuban op X

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Leg crypto niet bij de SEC

In tegenstelling tot de SEC, gelooft Cuban dat de CFTC beter gepositioneerd is om crypto te reguleren. Cuban stelt dat de SEC een veels te ‘anti-crypto’ standpunt heeft ingenomen en dat de CFTC simpelweg beter past bij de vereisten van het reguleren van de crypto-industrie.

De inzet van de komende verkiezingen kan in ieder geval aanzienlijk worden beïnvloed door de manier waarop crypto gereguleerd wordt, aldus Cuban. Het is nu aan het Congres om te beslissen of zij de voorkeur geven aan een vooruitstrevende benadering onder leiding van de CFTC, of de huidige restrictieve aanpak blijven volgen. Of het Amerikaanse Congres gaat luisteren naar Cuban is uiteraard nog maar de vraag.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie