Roy van Krieken Roy van Krieken
25/11/2021 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2021 15:30

Nee, India overweegt niet om bitcoin volledig te verbieden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Nee, India overweegt niet om bitcoin volledig te verbieden

De afgelopen dagen gingen er een hoop geruchten rond dat India mogelijk de drastische stap zou gaan nemen om de wereld van cryptocurrencies volledig uit het land te verbannen. Alles lijkt er op dit moment echter op dat hier helemaal geen sprake van is. De Indiase overheid wil op dit moment de crypto industrie juist reguleren, niet verbannen.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto ban

Gisteren zou er in het Indiase parlement gepraat zijn over een mogelijke ban op alle ‘private cryptocurrencies’. Inmiddels hebben lokale media bevestigd dat dit niet helemaal juist is. Het overleg in het parlement was juist gericht op regulatie van de crypto industrie.

De markt in India reageerde heftig op de geruchten dat een totaal verbod eraan zat te komen. Op WazirX, een Indiase crypto exchange, kelderde de bitcoin (BTC) koers met tenminste 15% om vervolgens weer te herstellen.

Op dit moment lijkt het er sterk op dat Indiase crypto investeerders zich niet al te veel zorgen hoeven te maken en dat een volledig verbod op crypto in India niet op de tafel ligt.

Regulatie

Dat wil niet zeggen dat er geen harde maatregelen zullen komen om de crypto markten in India te reguleren. De overheid en de centrale bank van het land maken zich namelijk enigszins zorgen over mogelijke consequenties van een alsmaar vorderende crypto adoptie in het land.

Met name het ontstaan van een ‘ondergrondse economie’ en de financiering van terrorisme zijn zaken waar de overheid een oplossing op probeert te verzinnen. De crypto markten zullen dus hoogstwaarschijnlijk onderhevig zijn aan relatief zware regulatie, maar dit betekent onder geen beding een totaal verbod.

 

“Een streng mechanisme zal ingevoerd worden zodat handhavingsinstanties de oorsprong van cryptocurrencies die worden gebruikt voor illegale, of anti-nationale doeleinden worden gebruikt.”

Volgens een rapport van Bloomberg overweegt de overheid ook om de handel van cryptocurrencies in India niet voor iedereen toegankelijk te maken. Uiteraard is dit slecht nieuws voor de gemiddelde Indiase crypto investeerder, maar nogmaals; van een totaal verbod zoals als in China is hier geen sprake.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie