Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Nieuw Amerikaans wetsvoorstel bijzonder bullish voor Bitcoin (BTC)

Het op 13 juli opgedoken Amerikaanse wetsvoorstel “Keep Big Tech out of Finance” is bijzonder bullish voor Bitcoin, althans als we de mede-oprichter van Morgan Creek Digital Anthony Pompliano mogen geloven. Door het wetsvoorstel zouden grote tech-bedrijven ervan kunnen worden weerhouden een cryptocurrency te lanceren.

Eerder kon al op Crypto Insiders gelezen worden dat het wetsvoorstel gericht is op tech-bedrijven met een jaarlijkse omzet groter dan $25 miljard. Zo stelt het opgedoken document:

Een groot platform mag geen digitaal activa opzetten, onderhouden of beheren dat is bedoeld om op grote schaal te worden gebruikt als ruilmiddel, rekeneenheid, oppotmiddel of enige andere soortgelijke functie, zoals gedefinieerd door de raad van bestuur van het Federal Reserve systeem.

- Advertentie -

Dit is volgens Pompliano extreem bullish voor Bitcoin. Hij schreef op 14 juli in een tweet:

Het Congres heeft een wetsvoorstel opgesteld met de titel ‘Keep Big Tech Out Of Finance’, dat zou voorkomen dat grote technologiebedrijven financiële bedrijven worden en digitale activa lanceren. Waarschijnlijk weinig kans van slagen, maar dit is het meest bullish bericht voor Bitcoin dat ik in weken heb gehoord!

De managing partner van BlocktownCap voegde daar in een tweet het volgende aan toe:

Regeringen waren behoorlijk effectief in het neerhalen van alternatieve valuta. Ze gebruiken dezelfde strategie voor Libra. Bitcoin is anders, ze hebben geen bedrijf om voor de rechtbank te slepen. Ze kunnen echter wel het hebben van bitcoin verbieden zoals ze deden met goud in het midden van de 20e eeuw.

Het lijkt er sterk op dat het wetsvoorstel is opgesteld in de aanloop naar de twee horingen van Facebook die op 16 en 17 juli plaatsvinden. Het social media-bedrijf zal worden gehoord vanwege zijn eigen cryptocurrency-project Libra, dat veel kritiek heeft ontvangen van regeringen wereldwijd.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.183,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.989,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.017,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.074,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.080,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.183,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.989,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.017,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.074,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.080,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...