nieuw_amerikaans_wetsvoorstel_verbiedt_grote_tech_bedrijven_eigen_cryptocurrency_uit_te_brengen

Nieuw Amerikaans wetsvoorstel verbiedt grote tech bedrijven eigen cryptocurrency uit te brengen

937

Een nieuw Amerikaans wetsvoorstel is online verschenen dat ervoor zou kunnen zorgen dat grote technologie-bedrijven geen eigen digitale valuta kunnen uitbrengen. Dat meldt cryptocurrency nieuwssite The Block op 13 juli.

Het wetsvoorstel, genaamd “Keep Big Tech out of Finance,” zou volgens The Block afkomstig zijn van de Financial Services Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen dan zou dat grote tech-bedrijven, die jaarlijks meer dan $25 miljard omzet maken, weerhouden om een eigen cryptocurrency uit te kunnen brengen. In het document staat het volgende:

Een groot platform mag geen digitaal activa opzetten, onderhouden of beheren dat is bedoeld om op grote schaal te worden gebruikt als ruilmiddel, rekeneenheid, oppotmiddel of enige andere soortgelijke functie, zoals gedefinieerd door de raad van bestuur van het Federal Reserve systeem.

Het wetsvoorstel verschijnt toevallig online een aantal dagen voor een geplande hoorzitting met Facebook en de Senate Banking Committee op 16 juli en de Financial Services Comittee op 17 juli omtrent Facebooks aankomende cryptocurrency: de Libra.

Vorige week stuurden meerdere Amerikaanse wetgevers uit het Huis van Afgevaardigden een openbare brief naar Facebook met het verzoek de ontwikkeling van de Libra te staken. In ieder geval tot zij de gelegenheid hebben gehad onderzoek uit te voeren en na de hoorzittingen volgende week.

Donald J. Trump, president van de Verenigde Staten, had zich onlangs voor het eerst geuit cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC) en Libra. Hij liet weten dat hij geen fan is en dat de Amerikaanse dollar de enige echte Amerikaanse valuta is.

Heb je net de gloednieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€6.555,47 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.520,85 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.432,49 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.500,08 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.519,39 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.458,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.500,38 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.619,39 Kopen
Laatste nieuws