Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2023 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2023 12:15

Nieuw land omarmt crypto: grote stap voor de hele industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
nigeria-crypto-adoptie-centrale-bank

Foto: Shutterstock/Pavel Shlykov

Na een periode van strikte regelgeving opent Nigeria de deuren voor cryptocurrencies met nieuwe richtlijnen voor banken. Dit besluit markeert een belangrijke verschuiving in de houding van het land ten opzichte van crypto zoals bitcoin (BTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Versoepeling van crypto regels door de centrale bank

Bijna twee jaar na de algehele ban van crypto door banken, heeft de Centrale Bank van Nigeria een opmerkelijke verandering doorgevoerd. In een recente mededeling aan financiële instellingen heeft de centrale bank de beperkingen opgeheven die banken weerhielden van het faciliteren van cryptotransacties. De toenemende wereldwijde vraag en acceptatie van crypto maakten de eerdere strenge beperkingen onhoudbaar, zo luidt de mededeling.

De nieuwe richtlijnen zijn gericht op het vaststellen van minimale normen en vereisten voor het opzetten van bankrelaties en het openen van rekeningen in Nigeria. Hiermee hoopt Nigeria een veilige en gereguleerde omgeving te creëren voor de omgang met cryptomunten, terwijl het tegelijkertijd innovatie en technologische vooruitgang bevordert. Goed nieuws voor de crypto industrie in Nigeria dus, maar ook daarbuiten.

Obinna Iwuna, de voorzitten van de Stakeholders in Blockchain Assosciation in Nigeria, had het volgende over de stap te zeggen tegen Cointelegraph:

“We zijn nu klaar voor volledige adoptie en het blockchainbeleid dat door de regering is geïnitieerd, positioneert Nigeria als een pionier in het digitale economielandschap van het continent als het volledig wordt geïmplementeerd.”

Toekomst van crypto in Afrika

Deze regelgevende nieuwe stap heeft het potentieel om Nigeria te transformeren in een belangrijk centrum voor crypto in Afrika. Echter, de Nigeriaanse centrale bank blijft een standpunt houden waarbij financiële instellingen zelf geen cryptocurrencies mogen vasthouden, verhandelen of transacties ermee mogen uitvoeren. We zijn er dus nog lang niet. En vergaande adoptie van crypto, zoals we dat bijvoorbeeld in El Salvador zagen, is zeker nog geen feit.

Wel zien we dat de interesse in cryptocurrencies in Nigeria enorm is. Het dichtbevolkte land waar meer dan 200 miljoen mensen wonen heeft niet de infrastructuur om iedereen toegang tot een bank te geven. Dat betekent dat miljoenen mensen hier kijken naar crypto om zich toch financieel te kunnen ontwikkelen. Het versoepelen van de crypto-regels in het land is voor die mensen zeker een stap in de goede richting.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie