Roy van Krieken Roy van Krieken
23/12/2023 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2023 12:15

Nieuw land omarmt crypto: grote stap voor de hele industrie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
nigeria-crypto-adoptie-centrale-bank

Foto: Shutterstock/Pavel Shlykov

Na een periode van strikte regelgeving opent Nigeria de deuren voor cryptocurrencies met nieuwe richtlijnen voor banken. Dit besluit markeert een belangrijke verschuiving in de houding van het land ten opzichte van crypto zoals bitcoin (BTC).

Changpeng Zhao van cryptogigant Binance moet mogelijk 3 jaar de cel in
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Versoepeling van crypto regels door de centrale bank

Bijna twee jaar na de algehele ban van crypto door banken, heeft de Centrale Bank van Nigeria een opmerkelijke verandering doorgevoerd. In een recente mededeling aan financiële instellingen heeft de centrale bank de beperkingen opgeheven die banken weerhielden van het faciliteren van cryptotransacties. De toenemende wereldwijde vraag en acceptatie van crypto maakten de eerdere strenge beperkingen onhoudbaar, zo luidt de mededeling.

De nieuwe richtlijnen zijn gericht op het vaststellen van minimale normen en vereisten voor het opzetten van bankrelaties en het openen van rekeningen in Nigeria. Hiermee hoopt Nigeria een veilige en gereguleerde omgeving te creëren voor de omgang met cryptomunten, terwijl het tegelijkertijd innovatie en technologische vooruitgang bevordert. Goed nieuws voor de crypto industrie in Nigeria dus, maar ook daarbuiten.

Obinna Iwuna, de voorzitten van de Stakeholders in Blockchain Assosciation in Nigeria, had het volgende over de stap te zeggen tegen Cointelegraph:

“We zijn nu klaar voor volledige adoptie en het blockchainbeleid dat door de regering is geïnitieerd, positioneert Nigeria als een pionier in het digitale economielandschap van het continent als het volledig wordt geïmplementeerd.”

Toekomst van crypto in Afrika

Deze regelgevende nieuwe stap heeft het potentieel om Nigeria te transformeren in een belangrijk centrum voor crypto in Afrika. Echter, de Nigeriaanse centrale bank blijft een standpunt houden waarbij financiële instellingen zelf geen cryptocurrencies mogen vasthouden, verhandelen of transacties ermee mogen uitvoeren. We zijn er dus nog lang niet. En vergaande adoptie van crypto, zoals we dat bijvoorbeeld in El Salvador zagen, is zeker nog geen feit.

Wel zien we dat de interesse in cryptocurrencies in Nigeria enorm is. Het dichtbevolkte land waar meer dan 200 miljoen mensen wonen heeft niet de infrastructuur om iedereen toegang tot een bank te geven. Dat betekent dat miljoenen mensen hier kijken naar crypto om zich toch financieel te kunnen ontwikkelen. Het versoepelen van de crypto-regels in het land is voor die mensen zeker een stap in de goede richting.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie