Erik Juffermans Erik Juffermans
21/12/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2023 12:16

Interesse in Bitcoin bloeit in deze 3 landen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Interesse in Bitcoin bloeit in deze 3 landen

Foto: BongkarnGraphic/Shutterstock

Hoewel crypto adoptie in Europa en de Verenigde Staten langzaamaan om gang lijkt te komen, zijn sommige landen al veel verder. Drie van de landen die lichtjaren verder lijken te zijn wat betreft de adoptie en toepassing van crypto zijn El Salvador, Brazilië en Nigeria. Volgens Google Trends is de interesse in Bitcoin (BTC) (laatste 90 dagen) in deze landen het hoogst ter wereld. Wat maakt deze landen uniek? 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Latijns-Amerikaanse landen tonen meeste interesse in Bitcoin

El Salvador heeft voor de doorsnee crypto kenner waarschijnlijk weinig toelichting nodig. Het Midden-Amerikaanse land introduceerde in 2021 bitcoin als wettig betaalmiddel. Sinds eind vorig jaar besloot het land, aan de hand genomen door diens president Nayib Bukele, elke dag 1 bitcoin te kopen. Deze strategie heeft zeer goed uitgepakt.

Ook lanceerde El Salvador eerder deze maand in samenwerking met stablecoin uitgever Tether, het bedrijf achter USDT, het Freedom Visa programma. Mensen kunnen burgerschap verkrijgen door 1 miljoen dollar aan bitcoin of USDT te doneren aan het land.

Brazilië, het grootste land in Zuid-Amerika, maakt ook grote stappen. Zo zijn er al meerdere Braziliaanse banken die crypto handel diensten aanbieden. Eerder dit jaar berichtten we dat ruim 80 duizend bedrijven in het land gebruikmaken van crypto. Daarnaast gebruikten in de maand juni meer dan drie miljoen Brazilianen crypto assets.

Afrikaanse crypto pionier Nigeria

Tot slot bekijken we Nigeria, een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, en tevens een pionier wat betreft crypto adoptie. Helaas zien veel Nigerianen zich gedwongen hun heil te zoeken in crypto vanwege instabiele economische omstandigheden. Zo kopen veel mensen crypto vanwege hoge inflatie en de waardevermindering van de lokale Naira.

De Nigeriaanse overheid introduceerde overigens al de e-Naira, een Central Bank Digital Currency (CBDC), oftewel een crypto asset uitgegeven door de centrale bank. De e-Naira is echter geen groot succes en Nigerianen bezitten liever crypto om hun vermogen te beschermen.

Twee jaar geleden plaatste de Nigeriaanse regering al een verbod op crypto activiteiten voor banken. Het liefst zou de overheid crypto helemaal uit het land zien verdwijnen. Vanwege deze anti-crypto mentaliteit lijkt Nigeria dit jaar terrein te verliezen aan meer crypto-gezinde landen. Desondanks staat Nigeria nog altijd op de derde plaats achter Brazilië en koploper El Salvador wat betreft de interesse in crypto.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie