Erik Juffermans Erik Juffermans
21/12/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2023 12:16

Interesse in Bitcoin bloeit in deze 3 landen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Interesse in Bitcoin bloeit in deze 3 landen

Foto: BongkarnGraphic/Shutterstock

Hoewel crypto adoptie in Europa en de Verenigde Staten langzaamaan om gang lijkt te komen, zijn sommige landen al veel verder. Drie van de landen die lichtjaren verder lijken te zijn wat betreft de adoptie en toepassing van crypto zijn El Salvador, Brazilië en Nigeria. Volgens Google Trends is de interesse in Bitcoin (BTC) (laatste 90 dagen) in deze landen het hoogst ter wereld. Wat maakt deze landen uniek? 

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Latijns-Amerikaanse landen tonen meeste interesse in Bitcoin

El Salvador heeft voor de doorsnee crypto kenner waarschijnlijk weinig toelichting nodig. Het Midden-Amerikaanse land introduceerde in 2021 bitcoin als wettig betaalmiddel. Sinds eind vorig jaar besloot het land, aan de hand genomen door diens president Nayib Bukele, elke dag 1 bitcoin te kopen. Deze strategie heeft zeer goed uitgepakt.

Ook lanceerde El Salvador eerder deze maand in samenwerking met stablecoin uitgever Tether, het bedrijf achter USDT, het Freedom Visa programma. Mensen kunnen burgerschap verkrijgen door 1 miljoen dollar aan bitcoin of USDT te doneren aan het land.

Brazilië, het grootste land in Zuid-Amerika, maakt ook grote stappen. Zo zijn er al meerdere Braziliaanse banken die crypto handel diensten aanbieden. Eerder dit jaar berichtten we dat ruim 80 duizend bedrijven in het land gebruikmaken van crypto. Daarnaast gebruikten in de maand juni meer dan drie miljoen Brazilianen crypto assets.

Afrikaanse crypto pionier Nigeria

Tot slot bekijken we Nigeria, een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, en tevens een pionier wat betreft crypto adoptie. Helaas zien veel Nigerianen zich gedwongen hun heil te zoeken in crypto vanwege instabiele economische omstandigheden. Zo kopen veel mensen crypto vanwege hoge inflatie en de waardevermindering van de lokale Naira.

De Nigeriaanse overheid introduceerde overigens al de e-Naira, een Central Bank Digital Currency (CBDC), oftewel een crypto asset uitgegeven door de centrale bank. De e-Naira is echter geen groot succes en Nigerianen bezitten liever crypto om hun vermogen te beschermen.

Twee jaar geleden plaatste de Nigeriaanse regering al een verbod op crypto activiteiten voor banken. Het liefst zou de overheid crypto helemaal uit het land zien verdwijnen. Vanwege deze anti-crypto mentaliteit lijkt Nigeria dit jaar terrein te verliezen aan meer crypto-gezinde landen. Desondanks staat Nigeria nog altijd op de derde plaats achter Brazilië en koploper El Salvador wat betreft de interesse in crypto.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie