Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Nieuw-Zeeland gaat mogelijk regelgeving omtrent cryptocurrency aanpassen

De belastingdienst van Nieuw-Zeeland, de Inland Revenue Department (IRD), heeft nieuwe voorstellen ingediend voor het versimpelen de regelgeving omtrent cryptocurrency. Op dit moment zouden bepaalde cryptocurrencies worden voorgetrokken door de bestaande regelgeving.

In het document dat op 24 februari werd gepubliceerd stelt de IRD dat Nieuw-Zeeland een groeiende crypto-markt heeft. De nieuwe voorstellen moeten ervoor zorgen dat er geen onnodige barrières worden gevormd door belastingregelgeving. Zo legt de IRD in het document uit:

De definities die worden gebruikt voor geld of financiële diensten als “vrijgestelde voorraad” (wat betekent dat ze niet onder GST vallen) hadden geen betrekking op crypto-activa, wat betekent dat GST kan worden opgelegd aan bepaalde soorten crypto-activa, maar niet aan andere – afhankelijk van hun specifieke doel en ontwerp. Deze ongelijke GST-behandeling bevoordeelt onbedoeld bepaalde typen crypto-activa boven andere en leidt waarschijnlijk tot een verstoring op de markt voor crypto-activa.

- Advertentie -

Ook op het gebied van inkomensbelastingen wil de IRD het een en ander veranderen. Wel blijven crypto-dienstverleners onder de huidige regelgeving vallen:

De voorgestelde GST-wijzigingen zijn alleen van toepassing op voorraden van crypto-activa. Andere diensten gerelateerd aan crypto-activa, die op zichzelf geen voorraad van crypto-activa zijn, zoals mining, het aanbieden van crypto-activa omwisseldiensten of het verstrekken van advies, algemene zakelijke diensten of computerdiensten blijven onderworpen aan de bestaande GST-regels.

Duidelijkere en simpelere regelgeving zouden volgens de Nieuw-Zeelandse belastingdienst bijdragen aan een verdere groei van de crypto-markt in het land. Op dit moment mag het publiek reageren op de voorstellen van de IRD.

Naarmate de crypto-sector volwassener wordt, besluiten steeds meer landen wereldwijd om hun regelgeving aan te passen. Thailand besloot eind vorig jaar zijn regelgeving omtrent cryptocurrency aan te passen. Ook de G20 zou bezig zijn met cryptocurrency-regelgeving.

Heb je de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan alsnog!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.934,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.964,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.974,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.014,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.131,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.131,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.934,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.964,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.974,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.014,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...