Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Japan stelt handleiding voor cryptocurrency regelgeving op voor G20

Japan heeft een zogenaamde “handleiding” opgesteld die regelgeving omtrent cryptocurrency bevat. Japan wil deze handleiding delen met landen van de G20 tijdens de topontmoeting op 28 en 29 juni in Osaka, Japan. Dat meldt de Japanse nieuwsbron Sankei Biz op 22 april.

Aangezien Japan gastheer is voor de volgende G20 ontmoeting bepaalt het land voornamelijk de agenda. De G20 is een internationaal forum voor wereldleiders en bankieren van de 20 grootste economieën in de wereld.

- Advertentie -

Japan mag zich tot de koplopers rekenen als het gaat om cryptocurrency-regelgeving. Het land legaliseerde cryptocurrencies voor betalingen al in 2017. Japan ziet zichzelf dan ook als de aangewezen partij om met internationale richtlijnen voor cryptocurrencies en cryptocurrency-exchanges op de proppen te komen.

Er worden internationale regels ontwikkeld om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen, met beperkingen op virtuele valuta. Aan de andere kant zijn er geen regels met betrekking tot de bescherming van klantengoederen en de degelijkheid van de markt, dus het is de eerste keer dat bepaalde ideeën internationaal worden gedeeld.

Omdat het moeilijk is om gemeenschappelijke regels vast te stellen, hebben wij [Japan] besloten om ze in een handleiding te bundelen, om de knowhow in een vorm te hebben die bij elk land past, en om het niveau van regulering te verhogen.

De Japanse overheid wil met de handleiding voornamelijk de volgende drie dingen implementeren: systemen die de activa van gebruikers beschermen, internationale beveiligingsprotocollen en systemen die informatie met klanten delen in het geval van een hack.

In de handleiding staan ook de hacks beschreven van cryptocurrency-exchanges Coincheck in januari dit jaar en Zaif in september vorig jaar. De hacks zorgden destijds voor aanpassingen in de regelgeving omtrent cryptocurrency-exchanges en Japan wil de ervaring die het opgebouwd heeft omtrent deze hacks delen met de G20.

In Japan zijn cryptocurrency-exchanges onderworpen aan strenge regelgeving. Exchanges moeten eerst vergunningen aanvragen van de Financial Service Agency (FSA) die vervolgens de macht heeft om uitgebreide audits ter plaatse uit te voeren en handel in cryptocurrencies stil te leggen.

Voordat de landen van de G20 voor de topontmoeting in Osaka op 28 en 29 juni bijeenkomen, staat er tevens een G20-ontmoeting voor ministers van Financiën en presidenten van centrale banken gepland in Fukuoka op 8 en 9 juni. Ook daar is het plan om regelgeving omtrent cryptocurrency te bespreken.

Onlangs liet Frankrijk weten dat het land wil dat de Europese Unie dezelfde regelgeving als Frankrijk omtrent cryptocurrencies gaat invoeren.

De wekelijkse analyse van de koers van bitcoin (BTC) door Crypto Insider David gemist? Je kan hem hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.625,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.661,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.685,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.685,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.712,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.625,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.661,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.685,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.685,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.712,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...