Kevin Schijven Kevin Schijven
16/04/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2019 14:45

Frankrijk wil dat EU Franse wetgeving voor cryptocurrency invoert

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Frankrijk wil dat EU zijn wetgeving voor cryptocurrency invoert

Frankrijk wil dat Europa dezelfde regelgeving omtrent cryptocurrency gaat invoeren als het land zelf vorige week heeft ingevoerd, zo meldt Reuters op 15 april.
De Franse minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire, zegt dat hij de Europese Unie zal aansporen om een regelgevingskader voor cryptocurrencies op te zetten die vergelijkbaar is met het Franse kader.
Het Franse parlement heeft vorige week nieuwe wetgeving omtrent cryptocurrencies aangenomen in de hoop cryptocurrency handelaren naar Frankrijk te trekken en winsten te belasten. Frankrijk is nu een van de eerste grote landen dat een regelgevend kader op heeft gezet voor cryptocurrencies, in de meeste landen is het nog compleet ongereguleerd of zelfs verboden.
In de nieuwe wetgeving moeten exploitanten van cryptocurrencies eerst een vergunning aanvragen waardoor de autoriteiten kunnen verifiëren of een cryptocurrency of een handelsplatform aan eisen van due diligence als anti-money laundering (AML) en know your customer (KYC) voldoet.
Bruno Le Maire zei tijdens een evenement over blockchain-technologie in Parijs:

Ik zal mijn Europese partners voorstellen dat we één regelgevend kader voor cryptocurrency opzetten die geïnspireerd is door het Franse kader. Ons model is de juiste.

Vorig weekend bleek dat de nieuwe cryptocurrency-wetgeving, die vorige week in Frankrijk werd ingevoerd, het mogelijk maakt voor levensverzekeraars in Frankrijk om in cryptocurrency te investeren.
Eind maart zei Karim Shabbi, medeoprichter van de Blockchain Week in Parijs, dat er steeds meer blockchain evenementen in Europa zijn vanwege de gunstige regelgeving voor digitale activa.
De Franse president, Emmanuel Macron, pleitte eind februari voor het gebruik van blockchain-technologie voor de landbouwindustrie in Europa tijdens de International Agriculture Fair in Parijs.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Advertentie