Frankrijk wil dat EU zijn wetgeving voor cryptocurrency invoert

Frankrijk wil dat EU Franse wetgeving voor cryptocurrency invoert

16

Frankrijk wil dat Europa dezelfde regelgeving omtrent cryptocurrency gaat invoeren als het land zelf vorige week heeft ingevoerd, zo meldt Reuters op 15 april.

De Franse minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire, zegt dat hij de Europese Unie zal aansporen om een regelgevingskader voor cryptocurrencies op te zetten die vergelijkbaar is met het Franse kader.

Het Franse parlement heeft vorige week nieuwe wetgeving omtrent cryptocurrencies aangenomen in de hoop cryptocurrency handelaren naar Frankrijk te trekken en winsten te belasten. Frankrijk is nu een van de eerste grote landen dat een regelgevend kader op heeft gezet voor cryptocurrencies, in de meeste landen is het nog compleet ongereguleerd of zelfs verboden.

In de nieuwe wetgeving moeten exploitanten van cryptocurrencies eerst een vergunning aanvragen waardoor de autoriteiten kunnen verifiëren of een cryptocurrency of een handelsplatform aan eisen van due diligence als anti-money laundering (AML) en know your customer (KYC) voldoet.

Bruno Le Maire zei tijdens een evenement over blockchain-technologie in Parijs:

Ik zal mijn Europese partners voorstellen dat we één regelgevend kader voor cryptocurrency opzetten die geïnspireerd is door het Franse kader. Ons model is de juiste.

Vorig weekend bleek dat de nieuwe cryptocurrency-wetgeving, die vorige week in Frankrijk werd ingevoerd, het mogelijk maakt voor levensverzekeraars in Frankrijk om in cryptocurrency te investeren.

Eind maart zei Karim Shabbi, medeoprichter van de Blockchain Week in Parijs, dat er steeds meer blockchain evenementen in Europa zijn vanwege de gunstige regelgeving voor digitale activa.

De Franse president, Emmanuel Macron, pleitte eind februari voor het gebruik van blockchain-technologie voor de landbouwindustrie in Europa tijdens de International Agriculture Fair in Parijs.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

9/10

€10.041,60 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.022,10 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.914,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.902,60 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.028,40 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.133,30 Kopen
Laatste nieuws